Nogomet
12

Kloppov debitantski nastup: Tottenham i Liverpool bez golova

Piše: O. T.
Jurgen Klopp i Mauricio Pochettino (Foto: AFP)
Klopp daje upute Martinu Škrtelu (Foto: AFP)
U prvoj utakmici 9. kola Premiershipa Tottenham je na svom White Hart Laneu remizirao sa Liverpoolom. To je epilog debitantskog nastupa Jurgena Kloppa na klupi Redsa.

U vrlo uzbudljivom meču, na kakve smo navikli kada gledamo ekipe koje predvodi Jurgen Klopp, Tottenham i Liverpool su ipak odigrali bez golova, što nije bilo očekivano nakon uvodnih 45 minuta utakmice gdje su na obje strane golmani dolazili do izražaja.

Liverpool je bolje otvorio utakmicu visokim presingom na domaćina i zaprijetili nekoliko puta, ali je Tottenham bolje odigrao u finišu prvog poluvremena kada su do izražaja došli Mignolet na golu i Sakho u odbrani koji je blokirao jedan udarac Dele Allija.

U drugom poluvremenu izuzev šuta Kanea kojeg je odbranio Mignolet nije bilo velikih šansi kao u prvom dijelu.

Sve u svemu, prilično dobar Kloppov debi koji je gostovao ekipi koja je izgubila samo jedan meč i to u 1. kolu u gostima kod Manchester Uniteda. Vidjela se energija kod Redsa, ali tek ćemo kasnije vidjeti najbolje oružje njemačkog stručnjaka.

Liverpool je utakmicu počeo sa sljedećim igračima: Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Can, Lucas, Milner, Coutinho, Lallana, Origi. Sa klupe su još ulazili Allen i Ibe koji su zamijenili Lallanu i Coutinha.

Domaćin Tottenham je zaigrao u ovoj postavci: Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Alli, Dembele; Chadli, Eriksen, Lamela; Kane, a sa klupe su ulazili Njie i Townsend umjesto povrijeđenog Chadlija i Lamele.