Trener Liverpoola
0

Klopp o problemima: Ako se ne ograničavate lošim mislima, možete letjeti

N. K.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Za 140 godina postojanja Liverpoola izgovoreno je mnogo čuvenih rečenica, a kandidat za ulazak u odabranu društvo je i Jurgen Klopp koji se sinoć obratio javnosti nakon preokreta protiv Lutona u Premiershipu i pobjede rezultatom 4:1.
Naime, Liverpool je bio osakaćen izostancima, ali su uspjeli pobijediti i izbjeći kiks, što je na kraju zadovoljilo Kloppa.

"Mnogo razloga za odustajanje? Ne večeras. Ovo je njihova Barcelona. Ukoliko se ne ograničavate lošim mislim, možete letjeti", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak je ovdje aludirao na pobjedu protiv Barcelone 2019. godine rezultatom 4:0 u revanšu polufinala Lige prvaka nakon poraza u Španiji u prvom duelu 3:0.

Liverpool u sinoćnjoj utakmici nije mogao računati na Alexander-Arnolda, Alissona, Bajčetića, Dioga Jotu, Jonesa, Matipa, Nuneza, Salaha, Szoboszlaija i Thiaga.

Ipak, uspjeli su ostvariti ubjedljivu pobjedu te tako napraviti odličnu uvertiru za nedjeljno filane Liga kupa protiv Chelseaja.

Golove za Liverpool postigli su Van Dijk, Gakpo, Diaz i Elliott, dok je vodeći gol za Luton zabio Ogbene još u 13. minuti susreta.