Nogomet
15

Klopp: Liverpoolova vrata su otvorena za Gerrarda

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Liverpoola Jurgen Klopp kazao je da su vrata tog kluba uvijek otvorena za Stevena Gerrarda koji je objavio kraj karijere.

Legendarni fudbaler Liverpoola Gerrard objavio je da završava igračku karijeru u svojoj 36-godini, a posljednji klub u kojem je igrao je LA Galaxy u koji je stigao 2015. godine nakon što mu je istekao ugovor na Anfieldu.

Gerrard je profesionalnu karijeru započeo prije 18 godina kada je debitovao u dresu Liverpoola, a u dresu tog kluba je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA, FA Cup, English Football League Cup, Community Shield i evropski Super kup.

Trener Liverpoola Klopp je kazao da je spreman pomoći Gerrardu ukoliko on želi postati trener.

"Vrata su uvijek otvorena za njega. S naše strane, ako želi napraviti bilo kakvu promjenu u karijeri, želimo mu pomoći. Nema se ništa drugo reći. Prva stvar koju biste trebali naučiti je da ako neko želi pomoći Gerrardu onda trebate prestati biti toliko uzbuđeni o njegovom narednom koraku", kazao je Klopp.

Gerrard je u dresu Liverpoola odigrao 710 utakmica, a bio je kapiten od 2003. do 2015. godine. Za reprezentaciju Engleske skupio je 114 nastupa.