Nogomet
387

Kjosevski za Klix.ba: Nisam razmišljao o odlasku iz Željezničara, dočekao sam svoju šansu

Piše: D. B.
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je kapiten i prvi golman Željezničara Marijan Antolović napustio klub i potpisao za izraelski Hapoel iz Haife, u prvi plan je došao njegov zamjenik, sjajni mladi golman Vedran Kjosevski, koji će ubuduće čuvati mrežu Plavih. S njim smo razgovarali o aktuelnim pripremama i njegovim očekivanjima od proljetnog dijela prvenstva.

Ekipa Željezničara se već nekoliko dana priprema u Međugorju, a prvu provjeru protiv Brotnja riješila je u svoju korist rezultatom 4:0.

"Zasad sve ide po planu, nema problema s vremenskim prilikama, iako je u početku bilo malo hladnije, ali je sada vrijeme zaista lijepo. Ekipa na terenu izgleda dobro, pobijedili smo Brotnjo, ali to nije protivnik po našoj mjeri. Vidjet ćemo šta će biti u susretu s jačim protivnicima", izjavio je Kjosevski.

Željezničar je nakon jesenjeg dijela prvenstva napustilo nekoliko igrača, ali su stigla i pojačanja.

"Dobili smo nekoliko pojačanja kojim je potrebno vrijeme za prilagođavanje. Radi se o dobrim momcima, dobro su se uklopili", rekao je dvadesetogodišnji golman.

Odlaskom Antolovića preuzima ulogu Željine "jedinice", a od njega svi mnogo očekuju.

"Marijan mi je mnogo pomogao i zahvalan sam mu na tome. On će nedostajati našoj ekipi, ali se nadam da mogu dostojno da ga zamijenim. Pritiska uvijek ima u Željezničaru, bez obzira na to da li se radi o prijateljskoj ili takmičarskoj utakmici", kazao je Kjosevski.

Iako je uvijek maksimalno koristio svoju šansu na golu Željezničara, prednost su imali stariji, iskusniji golmani. Uprkos tome, na odlazak nije pomišljao.

"Nikada nisam razmišljao da napustim Željezničar, uvijek sam se nadao početnom sastavu, čekao i na kraju dočekao svoju šansu. Nadam se da će me povrede zaobići i da ću iskoristiti svoju priliku", istakao je talentovani čuvar mreže Željezničara.

Cilj Željezničara u proljetnom dijelu sezone je jasan.

"Znamo šta nam je činiti, moramo izboriti Evropu po svaku cijenu. U bodovnom smo zaostatku, ali se nećemo predati", riječi su našeg sagovornika.

On vjeruje da su Sloboda i Zrinjski najozbiljniji kandidati za titulu.

"Sloboda i Zrinjski su trenutno u najboljoj poziciji, ali Sarajevo ima povoljan raspored", završio je Kjosevski.

Željezničar će u Međugorju ostati do 30. januara, sutra igra prijateljsku utakmicu s Čapljinom, a u petak će protivnik biti Velež.