Prijateljski susreti
14

Kimmich spasio Njemačku u Danskoj, Malta bolja od Ukrajine, remi Izraela i Moldavije

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Danas je šest evropskih reprezentacija igralo prijateljske susrete širom Evrope, a veliko iznenađenje je napravila Malta koja je trijumfovala nad Ukrajinom.

Danska je u Brondbyju dočekala Njemačku, a susret je završen bez pobjednika (1:1). Danska je igrala u najjačem sastavu, dok je njemački selektor Joachim Löw testirao nekoliko novih igrača.

Vodstvo Danskoj donio je Eriksen u desetoj minuti susreta nakon velike greške Gintera i Rüdigera kada je iz prve matirao Trappa. Ipak, za konačnih 1:1 pogodio je Kimmich na Stindlovu asistenciju u 88. minuti susreta.

Veliko iznenađenje u austrijskom Grazu priredila je selekcija Malte koja je s minimalnih 1:0 savladala Ukrajinu. Zach Muscat je pogodio u 14. minuti, a na poluvremenu je ukrajinski selektor Andrij Ševčenko promijenio svih deset igrača u polju, te je susret iz početne postave završio jedino golman Pjatov. Ipak, ni to nije pomoglo Ukrajincima da dođu do izjednačenja i Malta je upisala pobjedu.

Izrael i Moldavija su u Netanyji remizirali odigravši 1:1. Gosti su poveli u 51. minuti preko Ginsarija, a u 90+4. minuti Sahar je iz penala izjednačio na konačnih 1:1.