Menadžer igrača
125

Kežman: Milinković-Savić je bolji od Pogbe, uskoro će biti kandidat za Zlatnu loptu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski veznjak Sergej Milinković-Savić trenutno je jedan od najzanimljivijih nogometaša na tržištu, iako je tek napunio 23 godine.

Za igrača Lazija velike novce spremni su dati Chelsea, Manchester United, Barcelona, PSG, Juventus, Inter i Manchester City, a spominjana je i ponuda od 200 miliona eura, prenosi Football Italia.

"Kad je Sergej dolazio u Italiju poredili su ga s Pogbom. To je u tom trenutku vjerovatno bilo najjednostavnije poređenje zbog njihovih karakteristika. Da budemo jasni, poštujem Pogbu i ostale veznjake koji mogu trčati i raditi posao za ekipu, ali i smatram da Sergej posjeduje drugačije i bolje kvalitete od njega. U posljednjih šest mjeseci strahovito je napredovao. Ostane li zdrav može postati najkompletniji igrač na svijetu. Niko drugi ne posjeduje snagu, muskulaturnu strukturu i visinu u kombinaciji s tehnikom i taktičkim odgovornostima. Ima dodir poput brazilskih nogometaša, a nekim me stvarima podsjeća na Zinedinea Zidanea", rekao je Mateja Kežman, menadžer srbijanskog nogometaša.

Kežman je dodao i da je u karijeri igrao s Arjenom Robbenom, Frankom Lampardom i još nekim evropskim velikanima te da će ih Sergej, nastavi li ovako igrati, sve nadmašiti i da će uskoro biti kandidat za Zlatnu loptu.