Nogomet
7

Kemal Alispahić pozvao igrače na maksimalnu borbu za tri boda protiv Željezničara

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u sklopu 7. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju u derbi susretu ugostiti ekipu Željezničara. Šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša Kemal Alispahić svoje igrače je pozvao da daju maksimum za tri boda.

Alispahić je na početku konferencije za novinare kazao kako njegove izabranike sutra očekuje zahtjevna utakmica te da je na nivou prethodno odigranih. Prisjetio se i dana kada je vodio Željezničar.

"Nama dolazi tim koji je sportski prijatelj i klub koji ima duboku i jaku historiju. To je klub u kojem sam kao trener radio četiri godine i u kojem sam proveo veoma lijepe trenutke svoje karijere. Preko noći ne mogu zaboraviti utakmice koje sam tamo odigrao protiv velikih timova i sigurno je da Željezničar uživa moje poštovanje. Međutim, to su samo lijepa sjećanja, moj profesionalni put me doveo u Zenicu i ovdje zarađujem profesionalni hljeb", kazao je Alispahić.

U sutrašnjoj utakmici Zeničanima je potrebna pobjeda kako bi prekinuli negativni niz, baš kao i Željezničaru, što znači da će na Bilinom Polju svi posjetitelji uživati u nogometu punom borbe za pobjedu.

"Mislim da smo sposobni da sutra ostvarimo pobjedu, a o problemima ne želim pričati. Ono što imamo mislim da je najbolje, a uz podršku s tribina možemo pobijediti Želju. Želim pozitivnu atmosferu sutra u utakmici, da Pezer, Šišić i Marin Popović pokažu da imaju čelično srce pa na kraju i da pobijedimo", dodao je Alispahić.

Šef stručnog štaba NK Čelik smatra da promjena trenera na klupi Željezničara neće donijeti mnogo promjena na terenu tokom prve utakmice. Iako je Petrović poznat po tome da njegovi izabranici igraju agresivnije, Alispahić je istakao da su u 2. kolu igrali protiv Radnika kada je na rukovodstvu kluba bio Slavko Petrović te da tada nisu igrali toliko agresivno.

"Ne bih komentarisao novog trenera Željezničara. U drugom kolu smo igrali protiv njega i nisu bili toliko agresivni. Ja znam koliko Željo može, sve sam učinio da to približim svojim igračima i nadam se da ukoliko budemo pravi, a ne vidim da je neko u ovoj ligi bolji od nas, možemo napraviti rezultat", zaključio je Alispahić.

Na raspolaganju za utakmicu protiv Željezničara Alispahiću neće biti Jusić, Haordić, Salčinović i Marković.

Među prvih 11 koji će sutra istrčati na teren Bilinog Polja bit će i Semir Pezer koji je kazao da su sve probleme ostavili iza sebe te da je Željezničar nova šansa.

"Vjerujemo da možemo pobijediti sutra, a gostovanje nikome ovdje nije bilo lagano pa neće ni Željezničaru", dodao je Pezer, a sličnog mišljenja je i njegov saigrač Safet Šivšić.

"Sutra nas očekuje tvrda utakmica, obje ekipe su u negativnom nizu, a vjerujem da ćemo uz borbenost doći do pozitivnog rezultata. Falit će nam ovi koji neće nastupati, ali oni koji istrče sigurno će dati sve od sebe za povoljan rezultat", izjavio je Šivšić.

Utakmica Čelika i Željezničara igrat će se na Bilinom Polju od 19:30 sati.