Nogomet
0

Katalonski Sport tvrdi: Moguća "trampa" Rooney za Alcantaru

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Katalonski dnevni list Sport kreirao je u današnjem izdanju priču da se sprema zamjena igrača na relaciji engleskog i španskog prvaka – Manchester Uniteda i Barcelone.

Sport tvrdi da bi se u narednim sedmicama mogao dogoditi transfer, odnosno "trampa" Thiaga Alcantare i Waynea Rooneyja. United već nekoliko sedmica traži način kako se domoći sjajnog 22-godišnjeg Alcantare, dok Rooney još od kraja prošle sezone traži klub u kojem bi nastavio karijeru (predao zahtjev za transfer).

I dok Katalonci najavljuju veliku zamjenu igrača, Britanci u istu sumnjaju, jer ne vjeruju da bi Rooney prije svega želio napustiti Englesku, a potom i da bi United pristao dati jednog od svojih najboljih igrača (tržišna vrijednost Rooneyja 65 miliona eura) za Alcantaru, kojeg može pak dobiti za "svega" 21 milion eura!

Naime, Barcelona je gadno zabrljala kada je otkupna klauzula mladog španskog reprezentativca u pitanju. Alcantara je trebao imati otkupnu klauzulu u visini 90 miliona eura, ali mu katalonski klub u prošloj sezoni nije pružio dovoljnu minutažu za aktivaciju te stavke u ugovoru, prenosi AS. Stoga je njegova odšteta ovoga ljeta 21 milion eura, što Unitedu, ukoliko ga toliko želi, neće biti problem platiti.