Isco Alarcon
36

Katalonci tvrde: Ofanzivac Reala želi besplatno u Barcelonu, prva "izdaja" nakon 14 godina

D. P.
Isco u zagrljaju s Viniciusom (Foto: EPA-EFE)
Isco u zagrljaju s Viniciusom (Foto: EPA-EFE)
Katalonski list El Nacional navodi da je nogometaš Real Madrida Isco Alarcon zainteresovan da besplatno pređe u Barcelonu.

Izdaja, kako je mnogi nazivaju u Španiji, nije se dogodila 14 godina još od trenutka kada je Javier Saviola prešao besplatno iz Real Madrida u Barcelonu.

Upravo to bi se moglo dogoditi sljedećeg ljeta kada odličnom ofanzivnom vezisti Iscu istekne ugovor s Realom. Iako španski nogometaš neko vrijeme ne igra u odličnoj formi, obilati potencijal može donijeti dosta toga Barceloni.

El Nacional prenosi da Isco želi u Barcelonu nakon što nije dobio mnogo prostora za igru u Realu u posljednje vrijeme, ali i zbog navoda da nije baš u dobrim odnosima s pojedinim igračima madridskog kluba.

Isco ima ugovor s Realom do juna 2022. godine. Nakon toga, ukoliko ne produži saradnju s Kraljevskim klubom, slobodan je u potrazi za novim angažmanom.

Podsjetimo, Isco (29) je u Real stigao za 30 miliona eura iz Malage 2013. godine. Iako je pružao veoma dobre partije svojevremeno, utisak je da nije iskoristio puni potencijal.