Grčki reprezentativac optimističan
147

Karagounis: BiH ima domaći teren, a mi više iskustva

Piše: J. H.
Georgios Karagounis (Foto: AFP)
Georgios Karagounis (Foto: AFP)
Uoči veoma važne kvalifikacione utakmice na Bilinom Polju, grčki reprezentativac Georgios Karagounis kazao je kako reprezentacija BiH ima prednost jer igra pred domaćim navijačima. Međutim, on vjeruje da iskustvo koje imaju grčki reprezentativci može biti presudno u ovom susretu.

Reprezentacija BiH još uvijek čeka na prvu pobjedu protiv Grčke. Do sada smo međusobno odigrali šest susreta. Grci imaju četiri pobjede, dok su dvije utakmice završene neriješeno.

U okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 1998 godine, Grčka je kao domaćin savladala BiH rezultatom 3:0. U uzvratu u našoj zemlji bilo je 0:1.

Nakon toga, sa Grcima smo igrali i u okviru kvalifikacija za Euro 2008. godine. U prvoj utakmici koja se igrala u BiH rezultat je bio 4:0 za gostujuću reprezentaciju da bi nas kasnije u Grčkoj pobijedili sa 3:2 u istom takmičenju.

Nakon toga, odigrali smo i jednu prijateljsku utakmicu. Bilo je to u oktobru 2011. godine. Utakmica je završena bez golova baš kao i prva utakmica u Grčkoj u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Svi ovi rezultati, vjeruje Karagounis, idu u prilog Grčkoj uoči veoma važne utakmice na Bilinom Polju.

"BiH ima prednost jer igraju pred svojim navijačima, a mi smo iskusniji. Oni imaju podršku iz cijelog svijeta. Ali, naša prednost je u iskustvu koje imamo kao ekipa. Optimističan sam", kazao je veznjak Fulhama za grčki portal Sport.

Međutim, Karagounis dodao je i to kako ova utakmica nije finalna za reprezentaciju Grčke.

"Utakmica u petak je izuzetno važna, ali ne i posljednja u kvalifikacijama. Reprezentacija koja pobijedi imat će psihološku prednost i značajno vodstvo pred nastavak kvalifikacionih utakmica", dodao je reprezentativac Grčke Georgios Karagounis.