Trener svih trenera optimističan
0

Ćiro Blažević: Navijači u Zenici će stvoriti ambijent za pobjedu

Klix.ba
Blažević s Edinom Džekom (Foto: Arhiv/AFP)
Blažević s Edinom Džekom (Foto: Arhiv/AFP)
Bivši selektor bh. nogometne reprezentacije, Miroslav Ćiro Blažević, večeras je u emisiji Federalne televizije "Odgovorite ljudima" izrazio uvjerenje da će naša reprezentacija savladati Grčku u kvalifikacijskom susretu za Svjetsko prvenstvo 2014.

"BiH je već u Atini pokazala da, ne samo da je ravnopravan protivnik, nego da su čak i bolji. Veliki sam optimista i gotovo sam siguran da će nošena onom poznatom zeničkom atmosferom naša reprezentacija pobijediti Grčku", rekao je "trener svih trenera".

Ćiro se osvrnuo i na protivnika BiH, reprezentaciju Grčke, kazavši da je ona tradicionalno težak protivnik koji ima velika iskustva u ovakvoj vrsti kvalifikacija.

Međutim, BiH, prema njegovom mišljenju, ima puno kvalitetnih igrača koji su garancija za čistu pobjedu.

"Gotovo sigurno da će ostatak ekipe kompenzirati izostanak Salihovića, a moguće i Pjanića sa jednom ozbiljnošću i angažiranošću", izjavio je Blažević te dodao:

"Uvjeren sam da svako od naših igrača zna da bi ova pobjeda, u koju ja vjerujem, otvorila širom vrata BiH da se napokon predstavi na najvećoj nogometnoj predstavi na svijetu kakvo je SP u Brazilu".

Napomenuo je da BiH ima priliku da se plasira na jedno veliko takmičenje i ne smije je propustiti.

"Računam na ambijent koji će stvoriti naši naavijači u Zenici i imam instinkt da ćemo pobijediti", poručio je bivši selektor nogometne reprezentacije BiH.