Nogomet
0

Karačić: Znanje, karakter i zajedništvo formula za uspjeh

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zrinjski u sedmom kolu ima nešto lakši zadatak. Pred Brankom Karačićem i izabranicima je Zvijezda iz Gradačca koja u dosadašnjih šest kola još uvijek ne zna za trijumf.

Bez obzira na loše igre i organizacijske probleme, trener Karačić na današnjoj press konferenciji pozvao je na ozbiljnost i mobilizaciju pred ovu utakmicu.

"Dugo već nismo igrali Pod Bijelim brijegom. Želja nam je obradovati navijače i nastaviti niz nepobjedivosti. Upozorenje za nas su tradicionalno dobre igre Zvijezde na našem stadionu. Zbog toga moramo maksimalno ozbiljno ući meč, jer bismo u protivnom sami sebe doveli u problem. Uz zajedništvo i karakter koji posjedujemo ja vjerujem da možemo pobijediti", izjavio je Karačić.

Slično Karačiću razmišlja i fudbaler Vučina Šćepanović koji se također nada pozitivnom rezultatu, a to je trijumf Plemića.

"Kvalitetno smo radili cijelim tokom sedmice. Igrali smo test utakmicu protiv Viteza na kojoj su uprkos porazu viđene dobre stvari. To je jedan putokaz kako trebamo nastaviti dalje. Vjerujem da ćemo uz pravu igru i zalaganje vratiti se na pobjednički kolosijek nakon poraza u Tuzli", mišljenje je Vučine Šćepanovića. Meč Zrinjskog i Zvijezde na program je sutra od 18 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.