Uoči meča s Marseillom
0

Uznemirujuće / Kamenovan autobus Lyona, trener zadobio gadnu posjekotinu

N. K.
Ružne scene iz Francuske (Foto: Screenshot)
Ružne scene iz Francuske (Foto: Screenshot)
Delegacija Lyona koja se prevozila autobusom na derbi u Marseilleu je kamenovana, a prema prvim izvještajima francuskih medija povrijeđen je trener ekipe Fabio Grosso.

Lyonov trener je, prema pisanju RMC Sporta, zadobio udarac tokom kamenovanja dok je s ekipom putovao na utakmicu Ligue 1 protiv Marseilla.

Delegacija je napadnuta po dolasku na stadion Velodrome, pri čemu su na autobusu razbijena dva prozora.

Grosso se trenutno nalazi na liječenju jer je tokom incidenta zadobio povredu licu. Francuzi pišu da je trener povrijeđen staklenim ostacima prozora autobusa.

RMC tvrdi da su dva predmeta bačena na dva različita dijela autobusa, a da su Grosso i njegov zamjenik "gadno" posjekli lice.

Piše se i da je dvojac na liječenju na stadionu u ambulanti, dok se trenutno održava sastanak u svlačionici s vlasnikom Lyona Johnom Textorom i igračima.

Inače, ovo je burna sezona u Lyonu, klubu koji je između 2001. i 2008. godine osvojio sedam uzastopnih naslova Ligue 1.

S devet odigranih utakmica nalaze se na dnu tabele bez pobjede i uz šest poraza.

Klub, koji je 2020. godine bio u polufinalu Lige prvaka, pao je na dno tabele nakon što je u nedjelju kod kuće izgubio 2:1 od Clermont Foota.

Bilo je to posljednje poniženje u groznom početku sezone uz 4:1 poraz kod kuće od PSG-a početkom septembra. Bila je to kap koja je prelila čašu za upravu Lyona koja je otpustila Laurenta Blanca i zamijenila ga Grossom.