Ne zaboravlja 2018.
9

Kako Matić vidi pravdu uoči utakmice između Srbije i Švicarske: Meč počinje penalom za nas

K. H.
Nemanja Matić 2018. godine u meču protiv Brazila (Foto: EPA-EFE)
Nemanja Matić 2018. godine u meču protiv Brazila (Foto: EPA-EFE)
Bivši srbijanski reprezentativac Nemanja Matić uoči utakmice ove selekcije protiv Švicarske u odlučujućem 3. kolu grupe faze Svjetskog prvenstva u Kataru kaže da bi, zbog "pravde" iz 2018. godine, meč trebao početi penalom za Srbiju.

Jedan od aktera utakmice koja je odigrana prije četiri i po godine, Matić se oglasio na Instagramu i poručio da bi u večerašnjem meču Srbija trebala dobiti penal na početku utakmice, kako bi se ispravila "nepravda" iz 2018. godine kada im u meču protiv Švicarske, također odlučujućem, Felix Brych nije svirao penal.

"Ako je pravde, utakmica počinje penalom za Srbiju", napisao je Matić na Instagram profilu.

Objava Matića na društvenoj mreži Instagram
Objava Matića na društvenoj mreži Instagram

Srbiji odgovara samo pobjeda. U svim ostalim ishodima, Piksijevi nogometaši putuju kući već večeras.

No, Srbija i ako pobijedi, mora pratiti rezultat druge utakmice. Ukoliko Kamerun iznenadi rasterećeni Brazil, koji će vjerovatno igrati s drugim sastavom, upravo će ova selekcija imati četiri boda, koliko i Srbija u slučaju eventualne pobjede.

Tada će se gledati gol-razlika između Kameruna i Srbije, a ona je sada za jedan gol na strani afričke selekcije (3:4 u odnosu na 3:5 Srbije). Tako će Srbija u drugom meču navijati za Brazil, odnosno protiv eventualne senzacije Kameruna.

Švicarska sigurno ide dalje s pobjedom, a može da prođe i s remijem, ali onda bi se u slučaju pobjede Kameruna ponovo gledala gol-razlika koja bi, u tom slučaju, vjerovatno išla u korist afričke selekcije.