Ipak otišao u MLS
25

Kako je propao dogovor Barcelone i Messija: Sve je bilo završeno, "sitnica" je sve promijenila

K. H.
Joan Laporta
Joan Laporta
Predsjednik Barcelona Joan Laporta nije zamjerio Lionelu Messiju i njegovom ocu što su na kraju odlučili da će Argentinac karijeru nastaviti u redovima američkog Inter Miamija, iako je, kako se tvrdi, imao već postignut dogovor s katalonskim klubom.

Laporta je rekao da će Barcelona uvijek biti Messijev dom, a ispričao je i to kako je propao dogovor koji je prvobitno sklopljen i koji je stvarni razlog Messijevog odlaska u američki MLS.

"Imamo dobar odnos s Messijem, ali nismo razgovarali od kakko je prešao u Inter Miami. Želimo mu sve najbolje u MLS-u, a neka zna da će Barcelona uvijek biti njegova kuća. Naša veza je prekinuta onog trenutka kada je otišao u Pariz, zatim je obnovljena kada smo se dogovorili o njegovom transferu, no obje strane se nisu mogle dogovoriti i postići ono što žele", rekao je Laporta pa nastavio:

"Da li će Messi ikad više zaigrati za Barcelonu? Mislim da je ovdje situacija mnogo komplikovana. Moramo da ga pitamo. Imao je ideju da se vrati i nama se to svidjelo, Xavi, Upravni odbor Barcelone i ja željeli smo ga ponovo vidjeti u dresu Barcelone, ali nismo uspjeli postići dogovor. Messi se mnogo brine o sebi, ima izuzetan talenat i uvijek može pokazati nogomet na najvišem nivou, ali ipak mislim da možemo bez njega."

Dodaje kako je dogovor bio sklopljen, ali je na kraju ipak njegov otac došao u klub i prenio informaciju da je Messi izabrao Inter Miami.

"Ugovor je bio u potpunosti dogovoren, ali njegov otac Jorge je želio doći i razgovarati sa mnom. Ispričao nam je da je Lionel izabrao Inter Miami jer je proveo teške sezone u Parizu, gdje je na njega stavljen veliki pritisak i da će mu u MLS-u biti mirnije. Iako je želio preći u Barcelonu, nije želio provesti još jednu takvu godinu", naglašava Laporta.

Messi je u prošloj sezoni za PSG odigrao ukupno 32 utakmice u Ligue 1, a postigao je 16 pogodaka te toj statistici dodao 16 asistencija.