Žele čuda s klubom
45

Kako je luksuzna destinacija u Italiji iznenada postala magnet za nogometne legende

D. P.
Fabregas i Henry (Foto: FC Como 1907)
Fabregas i Henry (Foto: FC Como 1907)
Jedna od najluksuznijih destinacija u Italiji gradić Como, koji je smješten na istoimenom prelijepom jezeru, bio je poznat po mnogim stvarima, ali nikada po nogometu. No, i to se mijenja.

Nogometni klub Como nastao je 1907. godine i nikada nije igrao značajnu ulogu u italijanskom nogometu. Ipak, dolaskom novih vlasnika i dovođenjem nogometnih legendi ciljevi su se promijenili pa je ekipa sebi zacrtala plasman u Seriju A.

Trenutno se tim nalazi u Seriji B, a novi vlasnik je indonezijski gigant duhanske industrije Darjum Group. Odmah po dolasku u klub krenuli su s dovođenjem velikana.

Prvo veliko ime koje je stiglo u klub je Cesc Fabregas. Proslavljeni španski nogometaš i nekadašnji član Arsenala i Chelseaja odlučio je pridružiti se ekipi i pomoći u cilju da se izbori elitni rang italijanskog nogometa.

Pratio ga je jedan od najboljih napadača koje je svijet ikada vidio. Investitorima iz Indonezije pridružio se slavni Thierry Henry koji je uložio novac i sada je jedna od ključnih figura u klupskom rukovodstvu.

Predsjednik kluba je još jedna legenda, ovoga puta Chelseaja. Bivši engleski reprezentativac Dennis Wise obavlja funkciju predsjednika kluba. Henry mu je mnogo zahvalan za ukazanu priliku.

"Ljudi češće govore o Comu zbog grada i toga koliko je veličanstven, kako je sjajno jezero, vile i kuće... Nije se govorilo o nogometu. Pouzdano znam nekoliko igrača koji su igrali ovdje i nekada je to bio klub koji je razvijao veliki broj mladih nogometaša. Nadamo se da to opet može biti. Razvoj kluba prepušten je Dennisu Wiseu koji je preuzeo mjesto izvršnog direktora", rekao je Henry.

Ekipa obogaćena nogometnim legendama ima sve predispozicije da napravi najveći uspjeh u više od 100 godina tradicije. Uz imena poput Henryja, Wisea i Fabregasa, najvažnija stvar je to što bogati vlasnici Indonezije žele uložiti ozbiljan novac i napraviti rezultatski iskorak.