Nogomet
0

Kaka: Uvijek ću ostati zaljubljen u boje "rossonera"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ponajbolji svjetski nogometaš, Brazilac Kaka, jedno je od najzvučnijih imena prelaznog roka i od sljedeće sezone igrač madridskog Reala.

Više od 67 miliona eura koštao je “kraljevski klub” transfer iz Milana, talijanskog giganta u kojem je Kaka igrao od 2003. godine.

  • Ako sam ja danas svjetski priznat nogometaš onda je to zato što sam igrao u Milanu i brazilskoj reprezentaciji - započeo je svoju zahvalu Kaka koji je u januaru odbio napustiti San Siro za mnogo izdašniju svotu novca koju mu je, kao i klubu, nudio Manchester City.

Ta je ponuda, kazivalo se, premašivala brojku od sto miliona eura, no Kaka je tada izjavljivao svoju ljubav prema crveno-crnima iz Milana.

Finansijska kriza u koju je Milan upao i "debela" ponuda madridskog kluba ovaj su puta slomili 27-godišnjeg Brazilca koji o svemu tome kaže:

  • Uistinu mi je žao zbog situacije u kojoj se klub našao. Sada se moram naviknuti na budućnost u novoj momčadi, moj je dio karijere u Milanu došao svome kraju. Ono što mogu jest zaželjeti im mnogo uspjeha pod vodstvom novog trenera Leonarda. Lično ću zauvijek ostati zaljubljen u njihove boje.