Nogomet
72

Kadeti i juniori Željezničara prvaci BiH

FENA
Mladi nogometaši Željezničara osvojilI su naslove prvaka Bosne i Hercgovine u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

U posljednjem, 30. kolu omladinske Premijer lige BiH kadeti i juniori Željezničarta postigli su ubjedljive pobjede nad vršanjacima prijedorskog Rudara.

Kadeti su slavili sa 3:0 i potvrdili osvajanje titule prvaka BiH, dok su juniori pobijeidli sa 4:0 i tako u zadnjem kolu osigurali titulu prvaka.

U svečanoj atmosferi kadeti i juniori Željezničara na Grbavici su proslavili titule prvaka BiH u svojim takmičenjima.

Na glavni teren stadiona Grbavica prvo su izašli kadeti Željezničara i Rudara. Plavi su slavili sa 3:0, a strijelci u pobjedi su bili Selak, Ajkunić i Sarač.

Željo je igrao u sastavu Ćutahija, Plakalo, Duraković, Osmanković, Džuho, Sarač, Mujagić, Žerić, Selak, Rizvanović i Palić. Još su igrali Mekić, Ajkunić i Nezić.

Kadeti su superiorno osvojili titulu prvaka BiH sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Sarajevo.

Za razliku od kadeta, juniorima je bila neophodna pobjeda da bi podigli trofej prvaka BiH. Od samog starta izabranici Edisa Mulalića su napali protivnika, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 4:0.

Strijelci u plavom dresu su bili Hasković, Beganović, Sadiković i Kašić. Za "Plave" su nastupali Kjosevski, Zulčić, Memija, Kašić, Beganović, Hasković, Grebenar, Hadžović, Količić, Mekić. Još su igrali Alihodžić, Hasanović, Kovačić, Đono.

Nakon 30 kola, juniori Željezničara su završili na prvoj poziciji sa jednim bodom više od drugoplasiranog Zrinjskog.