Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobro si...i meni bi rekli da sam išao na fudbalsku akademiju...
Tad sam imao upravo tih 15-16 godina o kojima Vardi govori da treneri i mnogi znaju reci ti ne znas nisi za fudbala, a u sebi osjecas da mozes i sanjas da igras za prvi tim... Odustanes pa opet pocnes nakon nekog vremena pogledas u licnu kartu vec osamnaest imas, mislis da nastavis ali te stid jer si najstariji u skoli fudbala uzmes loptu sam bacas je od zid ispred kuce u svom dvoristu ona se odbija ti je udaras nogom mastas ligu prvaka kako dajes gol... I onda se jednog jutra probudis sa dvadeset i nekom i shvatis da trener je bio upravu ne zato sto nisi znao niti sto nisi za fudbala vec sto si odustao i slusao si njihove rijeci a ne govor srca i sebe a znao si da mozes ali su te pobijedili... Da su oni bili uspjesni ne bi ti tako govorili vec bi te podrzali, medjutim to je bio trenercic samo jedne skole fudbala nizeg ranga samim tim sto je on bio neuspjesan opravdanje za to je trazio u tome da kaze i drugima da ne mogu i da nece uspjeti. Nikad ne slusajte takve !!!
Sjecam se po zavrsetku treninga u jednoj sarajevskoj skoli trener kaze: ti , ti i ti i tiii momak.istupite . Kontam sta je sad sta hoce od nas da otrcimo mozda jos koji krug oko terena. Onda trener nastavi i izrece recenicu od koje mi noge zaklecaše: Da sam na vasem mjestu ja bi... Kontam u sebi evo ga to je to zeli da nam predlozi transfer kakav, da savjet da potpisemo za neki klub, medjutim trener rece: da sam na vasem mjestu ja bi upisao neki drugi sport evo recimo šah ... Nije ovo za vas. Moji snovi su bili srušeni, skinuo sam kopacke, raspremio se opremu strpao u torbu i otisao potisten kuci te vise nisam dolazio na trening. Pet godina kasnije... Pun stadion utakmica u prvoj ligi njemacke, sedamdeset i neka minuta ulazim u teren nakon sto se glavni napadac povredio trcim ka petercu lopta dolazi do mene, sutiram..goooo same rašlje golman u jednu lopta u tu drugu stranu. Sjetim se trenerovih rijeci kad cujem pistaljku sudije tlllltllltllokrenem se i i vidim 7 i 10 alarm ujutru zvoni
Zvijer