Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolja tekma koju sam gledao u životu.
Slazem se..i ona protiv Španije 1990-te...
Ako mene pitaš,odgovor je,DA!....pamtim ja i Antu Miročevića
Ne trebam gledati. Imam u glavi sve te legende od Saje do Mladena.:) Koji je to komentator bio. Jedan od njegovih bisera je kad je izrazio svoje nezadovoljstvo sudijskom nadoknadom vremena: " Ne,ne, gosn sudac!! Ako ste vi svicarac,imam i ja svicarski sat"!!
Trebala bi knjiga za bisere majstora. Jednom,samo jednom sam poslije rata slusao prenos utakmice. Nakon par minuta sam iskljucio tv i otisao u grad.Tuga od komentatora.( osim Miajlovica)
ovo, ma k.... gol, rekao je pok. mirko kamenjašević, takodjer jedan od legendarnih ex-yu komentatora; mislim da je zbog toga zaradio 6 mjeseci suspenzije...
sjecam se ove tekme kao da je juce bila a Mladena Delica nece dostici nijedan novinar on je vrh bio i ostao
Boris Mutić · (SP Italija 1990, Španija - J. Koreja): "Mičel! Treci zgoditak! Zaslužio je da mu kažemo cijelo ime. Bravo, Hoze Miguel Gonzales Martin Del Kampo Mičel!" Bratislav Tončić · (Jugoslavija - Slovenija, Euro 2000) Pri rezultatu 0 : 3: "Još 25 minuta mučenja na ovoj stolici, prvenstveno za mene, a što se vas tiće izuzetno lako možete preći na neki drugi kanal i odgledati neku špansku seriju ili nešto drugo što će sigurno biti zanimljivije za vas." Sabahudin Topalbečirević · "Bila je to utakmica sa dva poluvremena." Velid Spaho · (BiH povela protiv Norveške 1 : 0): "Evo noći, evo ludila!!!"
Miroslav Rede · (Utakmica između Reala i Juventusa): "Tko prvi zabije gol, biti će u prednosti." Dušan Memedović · (Mart 1999, boks Holifild - Luis): "Svi se iskreno nadamo da će i sam meč potrajati bar koliko i ovo izvođenje američke himne." Aleksandar Stojanović · (SP 2002. u fudbalu): "Toliko mnogo iznenađenja na šampionatu, da bi bilo veliko iznenađenje da ne bude nikakvih iznenađenja." Duško Korač · "Ovo je Keli Erikson, sičušna Švedjanka, skakačica u vis, a ovo je njena majka, mama Marija, koja prati svuda svoju ćerkicu i ne ispušta je iz vida. A čovek koga upravo vidite, je snažni momak, Džon Godina, bacač kladiva. Njemu nisu potrebni ni mama ni tata da ga prate po takmičenjima."
Dobrosav Gajić · "Ovo je takmičar iz San Marina, male ostrvske državice usred Atlantskog okeana." · "U publici je mnogo zanimljivih ljudi kao na primer ovaj čovek sa bradom." · "Zoran Savić je imao malu porodičnu neprijatnost ovih dana. Naime umrla mu je majka." · "Nosioci pobede uspeha ..." · "Stižu oko 13:30, narodski rećeno oko pola dva." · "Sastali su se na jednomesečnim, kratkotrajnim, tridesetodnevnim pripremama."
Sreto Sćepanović · "Našeg boksera Svetomira Belića, dragi gledaoci, prepoznaćete po belim gačicama, a njegovog protivnika, Motungua iz Kenije, po crnim gačicama." Slobodan Šarenac · (Jugoslavija - Turska, finale EP u košarci 2001): "Ni majka mu za ovo ne bi sudila ličnu grešku" Vlada Olić · (1998. NBA finale, Juta – Čikago) "Skoti Pipen je imao protiv sebe dva dobra odbrambena beka, ali je video da su to dva mala belca pa je zakucao preko njih." Milka Babović · "Čamac je tako, tako, tako ... tako lako prevozno sredstvo"
Marjan Sedlaček · "Kada Jestratijevič ovako šutne slobodno bacanje, ili ga pogodi ili promaši ..." Popovski · (Jugoslavija – Rumunija 4 : 4) "Sušić je igrač koji bi trebao malo više da dribla i da koristi svoju tehniku i kontrolu lopte. Evo ga, upravo to i radi ... Sušić, Sušić, Sušić i ... Ma ne sam, Safete, ne sam! Kakva sebičnost mladog i neiskusnog Sušića!" Mladen Delić · (Argentina - Holandija, rezultat 1 : 1 pred kraj utakmice) "Ako se utakmica završi 1 : 1, igraće se produžeci, pa ako i onda ostane nerešeno, nova utakmica će se igrati u sredu ... Jao, pa ja imam avionsku kartu za ponedeljak ... Da li će oni meni da dozvole da promenim kartu ... Kako ću ja da se vratim?"
Milos Topalović · "Sledećih nekoliko minuta ovog snimka protiću u znaku Georgi Hadžija i ove kretenske reklame za kečap!" · "Obratite pažnju: na stadionu u Istanbulu samo policijski psi nemaju brkove!?" YU radio · "Prejaka je ovo lopta za Savičevića, Dejo ovu loptu ne bi stigao ni taksijem." · "Savo, Savo, Savo kravo, šta to radiš???" Nedeljko Kovinjalo · (Jugoslavija - Grčka, SP, u košarci, 1998): "Teško je bilo, ali kako kaže naš narod, sve je dobro što se loše svrši."
Srdjan Knežević · "Poštovani gledaoci, izvinjavam se zbog ovog prekida. Upravo su nam organizatori olimpijade zabranili da pušimo u reporterskim kabinama. Evo i kolege Španci se bune, nisam samo ja ..." · (Gimnastika): "Pa pogledajte dragi gledaoci ovo telo! Boginskaja je najvisočija od svih gimnastičarki i vidi se to na njenoj izduženoj figuri. Jednom rećju - ŽENA!" · (Gimnastika): "Pogledajte samo kako je građen ovaj mladić. Svaka majka bi ga poželela u svome domu, a tek ti predratni švalerski brčići ..." · (Rukomet): "Cela Jugoslavija je sada sigurno na rukama!" · (Olimpijada, gimnastika. Takmičarka je preskakala kozlić i gadno pala povredivši članak i ruku! Knežević je skoro plačnog glasa rekao): "Jadna devojčica! Pa, ko će je razumeti ako neću ja!!??"
Jordan Ivanović · "Što bi reko naš narod - deja vu!" · (SP USA, 1994): "Evo nas na džoint stadionu" (u pitanju je Giant stadion) Petar Denda · (Rakočević promaši gol): "Efektivno, ali ne i efikasno." Galić (uvek govorio u stihovima) · "Loptu ima Zajec zeko, Dinamovo med i mleko"
Zvonko Mihajlovski - "Kakav predivan pogodak!!! U fudbalu se događaju mnoge lepe stvari. (Počinje usporeni snimak gola): "I pođimo zato sada uz pomoć magnetoskopa u potragu za lepim!" · "Završen je još jedan derbi večitih rivala, fudbalska predstava van granica prostora i vremena!" · "Ni loše vreme, ni svi minusi gospodina Celzijusa nisu mogli da pokvare ovu fudbalsku predstavu!" · "Zbog ovakvih udaraca Roberta Karlosa osnovaće se društvo za zaštitu lopti!" - "Kiša pada iznad leve korner zastavice." · "Stojić je ispustio loptu kao vruč krompir." · (Barselona - Real): "Stoickov je fudbalski genije i ništa više!" (onda, mali predah, valjda je razmislio što je rekao) "A kada je neko fudbalski genije, onda je sve!" · (Finale Kupa SCG, Zvezda – Sartid): "Prelazni pehar koji ostaje zauvek" "Taj pogodak je bio tajni savez lopte, Larsonove noge, i okvira gola."
Zvonko Mihajlovski · "Lopta kadkad ume da bude đavolja koža naduvana vazduhom." · "Čudno dodavanje - jako i nikome!" · "Zadovoljio je trenera i zato sada igra." · "Dok je lopta u vazduhu da vam saopštim spisak igrača oba timova." · "Sudija danas nije delio pravdu već množio nepravdu." · "Kakav udarac, pocepao je vazduh na vodonik i kiseonik." · Prepun stadion Partizana, 50.000 ljudi: "Zamislite, 100.000 dlanova! " · (Hokej): "Okrenuo ga je na kocki leda koja bi stala u ćašu viskija." · "Brazilska odbrana - planinski venci Siera Madre! " · "To je bila veća opasnost za avione tipa Avaks nego po gol Pandurovića." · (Lopta se natakla na šiljak na ogradi i pukla): "I lopta je sada pukla kao staklena kugla od porcelana."
Vladanko Stojaković · (Na utakmici Keln - Crvena zvezda): "Polster, Polster ..." (pa se onda guši u dimu cigarete i 15 sekundi kasnije): "Da vidimo sada zašto su se igrači Kelna kao po komandi svi povukli na svoju polovinu ... Ah, da, to je 1 : 0 za njih." · (Jugoslavija – Engleska, koju smo igrali odlično, a opet izgubili 2 : 0. Katanec vuče loptu između dva Engleza koji se sudaraju glavama, obojica lome arkade i krvare): "Katanec, Katanec ... Hahahahahahahhahahahaha!!!!!" · (Utakmica reprezentacije): "U poćasnoj loži su i mnogi ugledni gosti i državnici na ćelu sa Dražom Mihajlovićem!" (umesto Markovićem.) · (Očigledno blago pijan): "Na stadionu se okupilo oko 30 hiljada dinara." · (Slow motion posle šanse) "A evo sada identične situacije!" · "Drulović ulazi u šesnaesterac i ... "Padni TU!!!!!!"
Milorad Djurković (Crna Gora) · (Euro '96, Nemačka – Engleska): "Da je Gaskojn imao moj broj cipela, sigurno bi ta lopta zavrsila u mreži." · (Barselona – Inter): "Drži ga Gamara kao da mu je sin." · (Izvodi se slobodan udarac): "I da li će sudija Merk izmjeriti tačno 9 metara i 15 cm ili će to on obaviti, onako, iz iskustva? Neće, hoće, neće, ipak hoće!" · (Vaterpolo utakmica): "U bazenu plivaju nečije gačice, pa da vidimo ćije su ..."
(400 m u Atlanti): "U stazi četiri je glavni favorit, Majkl Džekson ... Pardon, Majkl Džordan." (Nedeljko Kovinjalo se tu ubacuje i kaže): "Da, kolega Pantić želi da kaže kako je Majkl Džonson u Americi popularan kao njih dvojica." · (Španija - Jugoslavija): "I gospodine Pedersen, zaista zaslužujete takvo prezime ..." · (Arsenal – Ajaks): Berkamp izlazi iz igre u 22. minutu zbog povrede, ulazi Patrik Vijera. Na ekranu se ispisuje sledeće: 22. minutes, 10. Bergkamp out Komentar Milojka Pantića: "U igru se sprema iskusni Minutes s brojem 22!" · "Prodato je 30.000 gledalaca!"
BISERI YU KOMENTATORA Mirko Kamenjaševič · "Gol, gol ... *** gol, stativa!!!" (Sledeća utakmica): "Slobodan udarac sa nekih 35 metara izvodi Bukal ... "Topovski udarac i gol!!! Kurac gol, prečka ... Sjedi mali, pička ti materina, ništa ne vidim." (6 meseci suspenzije.) (Posle toga kad se vratio): "Vahidin Musemić u izglednoj šansi - i ništaaa ... Ali opet Musemić dolazi do lopte, udarac - i golman brani, lopta se odbija do Musemića koji upućuje snažan udarac lijevom nogom ... Prečkaaa!!! Musemić ovaj put glavom i opet je promašio, jeb'o mu ja mater smotanu!!!" (2 godine suspenzije) Milojko Pantić · (Nekim je čudom prenosio utakmicu odbojkaške reprezentacije Jugoslavije. Kamera polako izoštrava sliku sa vrha dvorane, iz ptičje perspektive vide se igrači kako se zagrejavaju i on će): "Dobro veče prijatelji FUDBALA!" (Tada nastaje pauza od dobrih 15 sekundi i on nastavlja): " ... i ostalih sportova."