Nogomet
0

Juventus zainteresovan za Klosea i Mascherana

Sarajevo-x.com
Italijanski mediji špekuliraju da je nogometni klub Juventus blizu potpisivanja ugovora sa Miroslavom Kloseom iz Werdera.

Igrač ne krije svoju želju da nastupi u nekoj stranoj ligi, i veoma je zadovoljan zbog pohvalnih izjava, koje je na njegov račun uputio trener Juventusa Didier Dechamps.

''Već sam rekao menadžmentu Werdera da sam zainteresovan za nastavak karijere u inostranstvu'', objašnjava Klose. ''28 mi je godina i još uvijek mogu puno pokazati''.

Kloseu ne smeta što Juventus naredne godine neće nastupati u evropskim takmičenjima, a skoro je sigurno da će se Juventus izboriti za ulazak u Seriu A za narednu godinu.

Pored toga Dechamps je potvrdio da je Juventus zainteresovan za dovođenje argentinskog internacionalca Javiera Mascherana koji trenutno nastupa u West Hamu. Dechamps je priznao da se divi tom igraču, i da je to upravo igrač koji mu treba da bi ojačao veznu liniju svog tima.

Nezvanično se govori, da će Mascherano i drugi argentinski reprezentativac Tevez, vjerovatno napustiti West Ham u januarskom prelaznom roku.