Serie A
0

Juventus "razbio" Parmu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Juventusa sjajno su otvorili novu sezone Serie A prvom prvenstvenom utakmicom na novoizgrađenom stadionu, a stradala je Parma s 4-1.

Uprkos velikim očekivanjima od prinova koje su u ljetnom prijelaznom roku stigle u redove Juventusa trener Antonio Conte je susret započeo s Del Pierom i Matrijem u napadu, dok su na klupi ostali Vučinić i Vidal. No, zato je od prve minute igrom "stare dame" odlično dirigirao do ove sezone veznjak Milana Andrea Pirlo. On je u 17. minuti preciznom dubinskom loptom odlično uposlio još jednog novog igrača Juvea, švicarskog reprezentativca Stephana Lichtsteinera, koji je doveo domaćine u vodstvo.

Iako je Juventus dominirao, na drugi pogodak se čekao nastavak susreta i 58. minuta kada je Simone Pepe na asistenciju Del Piera povisio na 2-0. Sve dvojbe oko pobjednika sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora rješio je Čileanac Arturo Vidal, još jedno ovoljetno pojačanje, a zatim se u listu strijelaca nakon još jedne sjajne asistencije Pirla upisao Marchisio u 83. minuti. On je centriranu dubinsku loptu vrhom kopačke skrenuo u lob koji je prebacio vratara Parme i u delirij bacio preko 40 hiljada gledatelja.

Poraz gostiju ublažio je Giovinco realiziravši jedanaesterac u prvoj minuti sudijske nadoknade. Zbog prekršaja uslijed kojeg je kazneni udarac i dosuđen isključujući crveni karton zaradio je De Ceglie.

Koliko je bila izražena dominacija ekipe Antonija Contea govori i podatak o 65 posto posjeda lopte, te 6-1 omjeru udaraca u okvir gola. Conte je u nastavku susreta s klupe ubacio Vučinića, Vidala i Krasića i time pokazao da je Juventus obavio dobar posao u prijelaznom roku, te da ima širinu kadra potrebnu za borbu za "scudetto".

Serie A, 1. kolo:

Juventus - Parma 4:1 (Lichtsteiner 17, Pepe 58, Vidal 74, Marchisio 83. - Giovinco 90+1)