Nogomet
7

Juventus kontaktirao De Rossija

Klix.ba
Daniele De Rossi (Foto: EPA)
Daniele De Rossi (Foto: EPA)
La Gazzetta dello Sport piše da je Juventus kontatirao nogometaša Danielea De Rossija s namjerom da ga dovede u svoje redove.

De Rossijev aktuelni ugovor ističe na kraju sezone, a pregovori o nastavku saradnje s Romom još uvijek nisu okončani. Juventus pokušava iskoristiti tu situaciju te je poslao svoje ljude kako bi saznali da li je iskusniv eznjak zainteresovan za prelazak u redove Stare dame.

Slična situacija se dogodila s Andreom Pirlom, koji nije produžio ugovor s Milanom, a nakon toga se kao slobodan igrač priključio Juventusu za koji je odigrao nekoliko sezona u sjajnoj formi.

Navodno su i neki saigrači iz reprezentacije Italije kontaktirali De Rossija u namjeri da im se pridruži u Juventusu, a to su Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, Andrea Barzaggli, Giorgio Chiellini i Claudio Marchisio.

Međutim, Rimljanin je rekao "ne" te nastavlja pregovore s Romom čak iako to znači da će njegova godišnja zarada od 6,5 miliona eura biti prepolovljena.

Ako De Rossi napusti Romu, to će biti samo zbog odlaska u američku MLS ligu, gdje je za njega interes pokazalo nekoliko klubova spremnih da mu ponude ogromnu platu.