Nogomet
0

Jusufbegović: Nema nas puno, ali ima dovoljno za uspješnu polusezonu

Piše: A. D.
Nedim Jusufbegović (Foto: Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Klix.ba)
Još jedne naporne pripreme u kojima je vrijedno rađeno su iza fudbalera Veleža. Šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović zadovoljan je urađenim, te s optimizmom najavljuje još jedno Veležovo proljeće.

"Pripreme su, rekao bih, protekle u standardnom tonu bez nekih promjena u radu i navikama u odnosu na prethodne godine. Išli smo u Bar, igrali smo pripremne utakmice i nastojali napredovati i biti bolji. Kao i ostali premijerligaši, imali smo mnogo problema sa terenima, što je utjecalo na plan priprema, ali se ne žalimo i to ne uzimamo kao alibi. Što se tiče igračkog kadra, ove zime nismo mnogo radili, a osim nekoliko odlazaka angažovali smo Miloša Reljića i Riada Demića. Sve u svemu nema nas puno, ali ima dovoljno za uspješnu i lijepu polusezonu”, rekao je Jusufbegović.

Medijima se danas na konferenciji za medije održanoj u klupskim prostorijama obratio i kapiten Mustafa Kodro.

“Zadovoljni smo urađenim na pripremama. Atmosfera u timu je dobra i svi s nestrpljenjem čekamo subotnji meč u Zvorniku”, izjavio je Kodro.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ambicije Mostaraca bez obzira na veliki broj odlazaka su i dalje iste.

“Niko nam ambicije ne može oduzeti, iako da bismo bili realni moramo pogledati šta se radi u drugim klubovima u ovom trenutku. Mi ipak prevashodno razmišljamo o nama samima i vjerujemo da zacrtane ciljeve možemo postići”, dodao je Jusufbegović koji se našao u problemima već pred prvi meč proljeća protiv Drine u Zvorniku.

“Nadam se da ćemo odigrati dobro, iako na kvalitet igre utječe mnogo okolnosti koje se ne tiču samo nas. Dobro je kad u ekipi imate igrače različitih profila koji mogu odgovoriti na različite zahtjeve. Očekuje nas teška utakmica na teškom terenu, protiv protivnika koji zna i želi igrati”, poručio je Veležov strateg.

Zbog povrede koljena u timu Veleža u subotu neće biti Mirze Ćemalovića, dok će zbog crvenog kartona iz pretposljednjeg jesenjeg kola odsutan biti Anes Haurdić. Nastup Darka Maletića je također upitan, zbog lakše povrede.