Nogomet
378

Juan Manuel Varea: U Željezničar dolazim zbog dobrog nogometa i navijača

Klix.ba
Juan Manuel Varea
Juan Manuel Varea
Željezničar će sutra i zvanično dobiti novo veliko pojačanje. Radi se o argentinskom napadaču Juanu Manuelu Varei (28), koji je već dogovorio dolazak na Grbavicu, a ugovor će potpisati sutra. Svoj angažman u timu s Grbavice je sam igrač potvrdio za portal Klix.ba.

Varea nije otkrio na koliko će ugovor biti potpisan, ali je istakao da je veoma sretan što će nositi dres Željezničara.

"Usmeno smo sve dogovorili, a u srijedu ću potpisati ugovor. Imao sam nekoliko ponuda iz različitih liga, ali sam odabrao Željezničar. Ekipa igra odličan nogomet, a tu su i sjajni navijači koji podržavaju svoj tim tokom cijele utakmice. Odlučio sam se za povratak u Premijer ligu jer ima dosta odličnih igrača, a sada se igra i dobar nogomet", izjavio je Varea za portal Klix.ba.

On je u svojoj karijeri bio član Veleza iz Sarsfielda, Deportiva Espanol, Depor Aguablance, Central Cordobe, Ravana iz Bakua, a od 2009. do 2012. godine je igrao za Široki Brijeg. Za Širokobriježane je u 66 utakmica postigao čak 26 golova. Ipak, u narednoj sezoni će ovaj sjajni napadač igrati za Željezničar, a njegov bivši klub će mu biti konkurent u borbi za vrh tabele.

"Imam dosta prijatelja u Širokom Brijegu, ali ja sam profesionalac, tako da ću dati sve od sebe da moj novi tim pobijedi u tim duelima", rekao je Varea.

U narednoj sezoni očekuje da Željezničar napravi dobar rezultat.

"Željo je uvijek u vrhu, pa ćemo se i naredne sezone boriti za isti cilj", jasan je bio novi nogometaš Plavih.

Tim trenera Admira Adžema večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra drugu utakmicu 2. pretkola Evropske lige, a protivnik je Metalurg iz Skoplja. U prvom susretu je bilo 0:0.

"Željezničar ima dobar rezultat i priliku da prođe dalje. Ako momci odigraju dobro i budu na svom nivou, mogu se plasirati u 3. pretkolo", završio je Varea.