Nogomet
56

Josip Kvesić za Klix.ba: U Karsiyaku sam došao zbog veće minutaže

Piše: D. B.
Josip Kvesić u dresu Karsiyake
Josip Kvesić u dresu Karsiyake
Povremeni bh. reprezentativac Josip Kvesić će u drugom dijelu sezone nastupati za turskog drugoligaša Karsiyaku kao posuđen igrač prvoligaša Antalyaspora. U izjavi za portal Klix.ba je otkrio razlog za promjenu sredine.

Dvadesetpetogodišnji Kvesić je prošlog ljeta iz Željezničara stigao u Antalyaspor. U dresu turskog premijerligaša je odigrao šest utakmica, a ove zime se u potrazi za većom minutažom odlučio na privremenu promjenu sredine. Posuđen je drugoligašu Karsiyaki, koja se bori za opstanak.

"U Karsiyaku sam došao jer želim veću minutažu. U Antalyasporu u posljednje vrijeme nisam dobijao mnogo prilika za igru, pa sam u dogovoru s klubom prešao u Karsiyaku na posudbu. Trener Karsiyake je izrazio želju da dođem, a doveo je i još nekoliko pojačanja. Cilj ekipe je da izbori opstanak jer ne stoji najbolje na tabeli. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti ono što želimo", izjavio je Kvesić.

Dodao je da je imao još nekoliko ponuda za posudbu, ali da je izbor na kraju pao na Karsiyaku. Ovaj klub se nakon 17 kola nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli sa 13 bodova. "Sigurna zona" je udaljena četiri boda.