Tvrdnje lista El Confidencial
129

Jose Mourinho dovodi Zlatana Ibrahimovića u Real Madrid

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović i Jose Mourinho
Zlatan Ibrahimović i Jose Mourinho
Jose Mourinho nazvao je Zlatana Ibrahimovića prije nekoliko dana i upitao ga da li Šveđanin želi biti dio kraljevske ekipe naredne sezone. Kako piše El Confidencial, popularni Ibra je potvrdno odgovorio.

Prije nekoliko sedmica Mourinho je najavio svoj ostanak u kraljevskom klubu, ali i nekoliko pojačanja. Prvi od njih trebao bi biti Zlatan Ibrahimović koji bi nakon neuspješen epizode u Barceloni ponovo mogao put Iberijskog poluotoka.

Navodno su Mourinho i Ibra razgovarali o transferu i Portugalac je naložio vodstvu kluba da počnu raditi na dovođenju trenutno prvog strijelca italijanske Serie A.

Ibrahimović i Mourinho već su sarađivali u Interu u sezoni 2008/09. u kojoj je Šveđanin bosanskih korjena u 47 utakmica postigao 29 golova.

Prema informacijama do kojih je došao list El Confidencial, Ibrahimovićev agent Mino Raiola već je počeo pregovarati sa Milanom o ovom transferu.

Ukoliko se obistine prethodne informacije po kojima bi odlazeći trener Barcelone Pep Guardiola trebao doći na kormilo Rossonera, Ibrahimović bi u tom slučaju sigurno trebao napustiti Milan.