Još uvijek je inspirisan
42

Još uvijek ima magiju u nogama: Haris Medunjanin na sjajan način asistirao u pobjedi Castelona

K. H.
Trenutak kada je Medunjanin upisao asistenciju (Foto: Screenshot/Facebook)
Trenutak kada je Medunjanin upisao asistenciju (Foto: Screenshot/Facebook)
Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Haris Medunjanin ovoga ljeta odlučio je završiti karijeru, ali se onda predomislio nakon kratkog perioda, upisao sjajan debi u dresu novog kluba Castellona. Sada je nastavio s dobrim igrama.
Medunjanin je odigrao bitnu ulogu u pobjedi svog tima nad Intercityjem rezultatom 3:1, a u spomenutom meču je upisao asistenciju. Uradio je to za vodstvo svog tima od 2:1 u 50. minuti, a posebno je impresivan način na koji je to uradio.

Nakon što je primio loptu u kaznenom prostoru protivničkog tima, zadržao je loptu nekoliko sekundi i nakon toga ostavio direktno na nogu svom saigraču, koji je pogodio mrežu.


U sve tri utakmice koje je Medunjanin odigrao za svoj novi klub, Castellon je upisao pobjede i trenutno su prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova.

Medunjanin je potpisao jednogodišnji ugovor s Castellonom. Bivši reprezentativac BiH u Španiji je još igrao za Valladolid i Deportivo La Corunu, u Nizozemskoj za AZ Alkmaar, Spartu Rotterdam i Zwolle, a nosio je i dresove Maccabija iz Tel Aviva, turskog Gaziantepa, te američkih MLS ekipa Philadelphije i Cincinnatija.

Neizbrisiv trag ostavio je noseći dres reprezentacije BiH. Upisao je 60 nastupa i postigao devet golova, a zbog uvijek srčane i požrtvovane igre te prefinjenih poteza i prelijepih golova zauvijek će ostati miljenik bh. navijača.

Bio je jedan od ključnih igrača u najvećem poduhvatu Zmajeva u historiji, plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine.

Tabela:

Standings provided by Sofascore