Hit priča
23

Joe Cole o bivšem saigraču iz Chelseaja: Napije se kod kuće pa dođe na zabavu

N. K.
Del Horno sa saigračima (Foto: EPA-EFE)
Del Horno sa saigračima (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji engleski nogometaš Joe Cole u jednom podcastu prisjetio se Božića prije 15 godina kada je shvatio da jedan njegov saigrač iz Chelseaja može mnogo više popiti od njega.

Mislio je na zaboravljenog španskog beka Asiera del Horna, koji je samo jednu sezonu igrao za Chelsea.

"Nakon božićne zabave išli bi u lokalni pab. Naručivali smo redom runde tekile, a stranci bi tada govorili 'cijelu godinu smo trpili hladno vrijeme baš zbog ovoga'. Svi su voljeli to. To je naš engleski običaj, dio je naše nogometne historije. Nadam se da to još rade", rekao je Cole pa nastavio:

"Kad sam vidio Del Horna, rekao sam: 'Vau, ovaj se uklapa u našu filozofiju, još kod kuće je bio razbijen od alkohola'. Ispričat ću vam jednu priču. Shaun Wright-Phillips i ja smo išli na koncert Arctic Monkeys. Imali smo uaznicu viška i poveli smo Asiera. Nije znao riječ engleskog, nije znao ko su oni, samo se naslonio na šank. Ostavili smo ga s nekim navijačima Chelseaja i ušli u dvoranu na koncert. Bio je tamo dva-tri sata s njima, a nije znao pet riječi engleskog. Bio je oduševljen kada smo ga pokupili", prisjetio se Cole.

Inače, Del Horno se brzo vratio u Španiju, a tamo je igrao za Valenciju, Levante, Bilbao...