Veliki transfer
103

Jedna od najboljih bh. reprezentativki potpisala za filijalu Cityja

E. K.
Emina Ekić u dresu Melbourna (Foto: Melbourne City FC)
Emina Ekić u dresu Melbourna (Foto: Melbourne City FC)
Jedna od najboljih bosanskohercegovačkih reprezentativki Emina Ekić zvanično je potpisala dvogodišnji ugovor sa ekipom Melbourne City koji se nalazi u vlasništvu City grupacije koja pored australskog sastava u "kolekciji" posjeduje i superbogati Manchester City.

Ekić (24) je u redove Cityja stigla iz ekipe Racing Louisville i to nakon što je prethodnu sezonu provela na posudbi u ekipi Melbourna.

Pokazala je nevjerovatan napredak uprkos problemima sa povredama te je postigla četiri gola uz asistenciju u šest odigranih susreta za svoj tim.

"Moje vrijeme u Melbournu je bilo izuzetno ugodno i na terenu i van njega. Djevojke i osoblje su bili veoma ljubazni i pomogli mi da se brzo prilagodim. Igranje za City je ispunjenje mog sna, njihov način igre mi savršeno odgovara", rekla je Emina te dodala:

"Uzbuđena sam što ću biti dio svega što Melbourne City oslikava. Uživala sam prethodne sezone i nadam se da ću to isto raditi i u nastavku".

Oglasio se i trener Melbourna Dario Vidošić koji je izrazio zadovoljstvo što je Ekić potpisala dvogodišnji ugovor sa njima.

"Oduševljeni smo što će Emina biti sa nama sljedeće dvije godine, ona će biti ključni dio našeg tima do kraja sezone i jedva čekamo da je vidimo na terenu", rekao je Vidošić.

Nastupala je za reprezentaciju SAD-a do 23 godine da bi potom odlučila prihvatiti poziv našeg nacionalnog tima za kojeg je već odigrala dvije utakmice.