Nogomet
9

Janjoš: Katastrofalno drugo poluvrijeme; Musemić: Golove smo primili nakon grešaka

Klix.ba
Mehmed Janjoš i Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Janjoš i Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon pobjede Sarajeva nad ekipom Mladost Doboj-Kakanj na Koševu (4:3) kratak komentar nakon meča dali su treneri oba tima.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš prezadovoljan je igrom svog tima u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 4:1, ali je razočaran igrom u drugih 45 minuta.

"Poslije sjajnog prvog poluvremena nismo mogli ni naslutiti da se nešto može desiti, ali to je fudbal. Čestitam igračima na prvom poluvremenu, ali drugo poluvrijeme je bilo katastrofalno. Najvažnije je da smo nastavili seriju dobrih pobjeda i da su igrači pokazali želju i htijenje za pobjedom, ali ne smiju nam se događati ove stvari kao sada u drugom poluvremenu", kazao je Janjoš.

Trener gostiju Husref Musemić je utakmicu ocijenio dobrom za "naše okvire" te je uprkos porazu zadovoljan sa tri postignuta gola.

"Za naše okvire dobra utakmica. Uspjeli smo se vratiti u drugom poluvremenu. Relativno brzo smo primili golove iz naših grešaka. Možemo biti zadovoljni utakmicom. Normalno da nismo zadovoljni rezultatom, ali postići Sarajevu tri gola na Koševu nije mala stvar s obzirom da smo prije utakmice imali puno problema, jer su nam nedostajala četiri igrača zbog kartona i povreda", rekao je Musemić.