Kvalifikacije za EP
28

Janjoš: Kakvi bi sportaši bili da kažemo da idemo izgubiti u Portugalu

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici gdje će odraditi desetodnevne pripreme do utakmice s Portugalom u sklopu kvalifikacija za EURO 2024, a član stručnog štaba Mehmed Janjoš je kazao da bi bod u ovoj utakmici bio idealan.

Ranije su iz bh. tima zbog povreda otpali Ermedin Demirović i Rade Krunić što je veliki hendikep za naš tim, ali i zadatak za selektora Faruka Hadžibegića i njegov tim da pronađu adekvatne zamjene.

S tim u vezi u današnjem prvom obraćanju medijima član stručnog štaba Mehmed Janjoš je kazao da oni igraju jako dobro, ali da se mora ići bez njih uz pronalazak zamjena koje će najbolje uraditi posao.

Janjoš je kazao i da je Portugal favorit, ali da bh. tim ima šta pokazati.

"Apsolutno je da su favoriti, ali bi nam jedan bod bio sjajan. Imamo poslije toga jako tešku utakmicu, ali kakvi bi sportaši bili da kažemo da idemo izgubiti. Nećemo se tako ponašati, idemo u Portugal da pokažemo da smo ekipa koja zna da igra, koja zna napraviti rezultat i da budemo spremni i za Luksemburg. Ove utakmice će plasirati naš put ka cilju", kazao je Janjoš.

Ovo su najduže pripreme bh. tima ikada. Čak deset dana Zmajevi će trenirati u Trening centru NS BiH u Zenici pred utakmicu s Portugalom koja se igra 17. juna u Lisabonu te tri dana poslije za utakmicu protiv Luksemburga u Zenici.

"Neki igrači su prije 20 dana završili svoja prvenstva. Akcenat nam je bio da se što bolje pripremimo i da te momke pripremimo za naredne utakmice. Uvjeren sam da će ovi momci biti spremni i dati maksimum da napravimo dobar rezultat. Prednost nam je što nam standardni igrači igraju po 90 minuta", zaključio je Janjoš.

Podsjetimo, Zmajevi će u trećem kolu kvalifikacija za Euro igrati u gostima kod Portugala 17. juna u Lisabonu, a u četvrtom kolu u Zenici dočekuju Luksemburg 20. juna.