Nogomet
45

Janjoš debitovao gostujućim trijumfom: Sarajevo pobijedilo Vitez u posljednjim trenucima meča

Piše: E. I.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Vitezu je na megdan u okviru 8. kola Premijer lige stiglo Sarajevo. Bordo tim je po prvi put nakon šest i po godina sa klupe vodio Mehmed Janjoš, a krajnji rezultat glasio je 0:1.

Zanimljivo, ovo je bilo peto gostovanje Bordo tima u ovoj sezoni i prvi trijumf.

Gol je pao u 90. minuti. Nakon šuta Ahmetovića jedan igrač Viteza skrenuo je loptu u mrežu.

Domaći su bez previše respekta ušli u ovaj dvoboj s namjerom da prekinu neugodnu tradiciju. Kokot je već u 2. minuti imao dobru priliku. Ipak, nije najbolje zahvatio loptu. Nakon toga gosti su pokušavali postići pogodak. No, nisu uspjeli uraditi ništa konkretno.

U 27. minuti Kokot je ponovo zaprijetio timu sa Koševa. Ovaj put glavom pogađa stativu. Do kraja prvog dijela rezultat je ostao nepromijenjen.

U nastavku gosti kreću snažno. U 53. minuti zbog povrede je teren napustio Husejnović. Zamijenio ga je Četkovića. Deset minuta poslije nakon prekida Saša Balić glavom pogađa prečku. U 65. minuti Duljević je imao dobru priliku, ali je golman Viteza dobro reagovao i spasio svoju mrežu. Na loptu je natrčao Ahmetović, ali je njegov udarac izblokiran.

Igrala se 69. minuta kada je igru zbog povrede morao napustiti kapiten gostiju Haris Duljević. Zamijenio ga je Nemanja Anđušić.

Do 90. minute nije bilo ozbiljnih prilika, a onda je na centaršut Hodžića, Ahmetović dobro šutirao. Lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača Viteza i završila u mreži za 0:1. To je bio i konačan rezultat.

Sarajevo sada ima 13, a Vitez ostaje na osam osvojenih bodova.