Otkrio Kolumbijac
27

James Rodriguez: PSG i City su mi davali više novca od Reala, a onda je došao Florentino Perez

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji kolumbijski nogometni reprezentativac James Rodriguez je priznao da je 2014. godine potpisao za Real Madrid iako je imao mnoge unosnije ponude.

U ljeto 2014. godine prije nešto više od devet godina, James je nakon fantastičnog Svjetskog prvenstva u Brazilu potpisao za najveći klub na svijetu za 75 miliona eura.

Kolumbijac je napustio Monaco i došao na stadion Santiago Bernabeu kao jedno od najvećih pojačanja za sljedeću sezonu.

Ipak, Madriđani nisu bili jedini klub koji je zainteresovan za veznjaka budući da su ponude na njegovu adresu poslali i Manchester City te Paris Saint Germain.

Nogometaš je istakao da su financijske ponude dva pomenuta kluba bile unosnije od Realove, no na kraju je presudio Florentino Perez koji je odigrao ključnu ulogu u njegovom dolasku u glavni grad Španije.

"PSG i City su me željeli dovesti i njihove ponude su bile unosnije od Realove, no želio sam slavu, želio sam Real Madrid jer nema kluba kao Real Madrid", priznao je James te dodao:

"Florentino Perez me nazvao i pitao me: 'Šta želiš? Novac ili slavu?'. Ja sam odgovorio da želim slavu i on mi je rekao da smo se onda dogovorili".

James je 22. jula 2014. godine zvanično predstavljen kao novi nogometaš Real Madrida, a na zvaničnoj prezentaciji je bilo prisutno 40.000 navijača.

U prvoj sezoni je postigao 17 golova uz 18 asistencija za Real te se nametnuo kao jedan od najboljih nogometaša kraljevskog tima, no odlaskom Carla Ancelottija i dolaskom, prvo Rafe Beniteza, a potom i Zinedine Zidanea izgubio je mjesto u ekipi.

Potom je 2017. godine otišao na posudbu u Bayern, a nakon dvije godine u Njemačkoj vratio se ponovo u Real Madrid, no nije uvjerio Zidanea da je igrač za najveći klub na svijetu pa je 2020. godine prešao u redove engleskog Evertona.

Za Real Madrid je odigrao 125 utakmica i postigao 37 golova te osvojio devet titula sa Los Blancosima.

Nakon epizoda u Kataru i Grčkoj, James sada nastupa za Sao Paulo u Brazilu.