Razdrmao Dinamo
12

Jakirovića u lice vrijeđali nakon utakmice, on im gospodski odgovorio

D. P.
Jakirović se osvrnuo na navijanje Rijekinih navijača (Foto: GNK Dinamo)
Jakirović se osvrnuo na navijanje Rijekinih navijača (Foto: GNK Dinamo)
Bosanskohercegovački stručnjak Sergej Jakirović bio je pod kontinuiranim udarom navijača Rijeke tokom derbija protiv njegovog Dinama, a njegov odgovor pokazuje da zbog toga nema mjesta panici.

Jakirovićev Dinamo novom pobjedom, drugom otkako je on preuzeo klub (2:1 protiv Rijeke), uspio je preokrenuti situaciju makar na kratko, a nakon utakmice, bh. stručnjak se našao na udaru navijača gostujućeg tima.

Pristalice Rijeke zamjeraju Jakiroviću način na koji je otišao iz ovog kluba prošle sedmice i odmah preuzeo Dinamo pa su tako tokom utakmice, ali i njemu u lice tokom davanja izjave, pjevali "Jakiroviću pede..ino".

Ta pjesma ori se na utakmicama Rijeke otkako je Jakirović otišao, a pjevali su je i na ulicama Lillea prije početka evropske utakmice odigrane u četvrtak. No, za bh. trenera nema mjesta panici. Svojim odgovorom pokazao je kakav je gospodin te da se ne želi na to osvrtati.

"Klasični nogometni folklor, nešto što sam vidio i u drugim klubovima", rekao je Jakirović u izjavi za MaxSport odmah nakon utakmice.

Nakon utakmice na konferenciji za medije naglasio je da ga je Rijeka iznenadila postavkom na terenu, ali da je njegov tim slavio potpuno zasluženo.