Nogomet
0

Jagodić uveo kodeks ponašanja, igrači očekuju pobjedu protiv Rudara

Klix.ba
U prostorijama Nogometnog kluba Čelik danas je održana konferencija za novinare povodom 6. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u okviru kojeg će Čelik na Bilinom Polju ugostiti ekipu Rudara iz Prijedora.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić, današnju konferenciju je iskoristio kako bi javnost pobliže upoznao sa stanjem u klubu, te ambicijama za utakmicu protiv Rudara.

Kako su nogometaši Čelika sebi dali malo više oduška i prepustili se slavi iz prošle sezone, Jagodić je odlučio pooštriti kriterij ponašanja u klubu, ali i izvan njega. Novi pravilnik o kodeksu ponašanja na snazi će biti od srijede, a igrači koji prekrše pravila iz kodeksa izlažu se kazni u iznosu od 100 do 10.000 KM.

Među pravilima su i zabrana puštanja glasne muzike u svlačionici ili autobusu, ali i zabrana komunikacije sa predstavnicima medija, osim na konferenciji za novinare.

Jagodić: Došao je trenutak da pravimo rezultate

Ekipa Čelika je u proteklom kolu na Koševu poražena rezultatom 3:0 od ekipe Sarajeva, ali Jagodić i dalje očekuje rezultatske promijene u svojoj ekipi. Niz bez poraza je prekinut, težak poraz je pretrpljen u proteklom kolu, ali za sutrašnju utakmicu Jagodić ima velike ambicije.

"Ova utakmica sutra je više od igre. Kada kažem više od igre, nemam pravo ikome da prijetim, cijenim protivnika koji nam dolazi, pogotovo kolegu trenera i mi dajemo povoda svim ekipama da pokušaju dići glavu i nos na Čelik. Neću reći da Rudar ovdje nema šta tražiti, ali smatram da je došao trenutak da napravimo rezultate", izjavio je Jagodić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ponašanje pojedinih igrača koji nose dres Čelika, primoralo je Jagodića da napravi izmjene u timu za sutrašnju utakmicu.

"Očigledno je da vrijeme ide, a neke se stvari ne popravljaju kod nekih igrača i s toga sam odlučio napraviti neke izmjene u timu. Sigurno je da mi imamo igrački kadar koji živi u nebesima, pojedinci su nas koštali jer su razmišljali da smo nedodirljivi i da će se svi protivnici ovdje sklanjati zbog uspjeha u prošloj sezoni, ali su pogriješili", izjavio je Jagodić, te dodao:

"Rudar je sigurno ekipa koja zaslužuje poštovanje. U utakmicama protiv Zrinjskog i Širokog Brijega osvojili su po bod, ali mi se dobro sjećamo kako smo prošli u Prijedoru. Mi ćemo na sportski način odigrati jednu dobru utakmicu".

Jagodić još uvijek ima probleme s povredama igrača, tako u sutrašnjoj utakmici protiv Rudara ne može računati na Ribića, Burekovića i Nestorovića, dok je datum povratka Mešanovića još uvijek upitan, što za Jagodića predstavlja veliku brigu.

Novo pojačanje Čelika, Nikola Simić, svoju priliku da zaigra u dresu Čelika dobio je u proteklom kolu kada je ekipa Čelika izgubila od Sarajeva, ali od utakmice protiv Rudara iz Prijedora očekuje pobjedu.

"Ovo jest težak trenutak i za mene i Čelik, ali mi sutra moramo trijumfovati. Ekipa Rudara je na posljednjem gostovanju postigla tri gola, to nije slučajno, ali sutra moramo izginuti kako bi uzeli tri boda", kratko je prokomentarisao Simić.

Utakmica Čelika i Rudara iz Prijedora na rasporedu je sutra sa početkom od 16:30.