Nevjerovatan potez
1

Izraelski reprezentativci opet davali intervju sa dječijom patikom u ruci i ponovili kapitenove riječi

E. K.
Eran Zahavi (Foto: Screenshot)
Eran Zahavi (Foto: Screenshot)
Izraelski reprezentativci Eran Zahavi i Oscar Gloukh su obavljali medijske aktivnosti uoči utakmice kvalifikacija za Euro protiv selekcije Švicarske i ponovili postupak kapitena Elija Dase.
I oni su baš kao i kapiten pred novinare izašli noseći dječiju patiku za koju tvrde da je pripadala osmogodišnjem Naveu Shohamu.

"Ovo je patika koja je pripadala dječaku Naveu koji je otet zajedno sa sedam članova porodice od kojih su dvojica ubijena. Ova patika je jedino što je ostalo od svega", rekao je Gloukh i dodao:

Oscar Gloukh sa dječijom patikom (Foto: Screenshot)
Oscar Gloukh sa dječijom patikom (Foto: Screenshot)

"Nije se lagano koncentrisati na nogomet sada kada se dešava ovo sve, ali želimo učiniti ponosnim sve Izraelce i nastavićemo to da radimo".

Zahavi je održao identičan govor baš kao i njegov mlađi kolega.

"Objasnit ću vam. Nosimo ovu patiku danas, ona je pripadala Naveu Shohamu koji je otet zajedno sa sedam članova porodice od kojih su dvoje ubijeno. Kuća je spaljena, a nakon što je naša vojska došla u spaljenu kuću, jedino što je pronašla je bila ova dječija patika", između ostalog je kazao iskusni Izraelac koji je želio podijeliti priču s novinarima.

"Ovo je jedino što možemo uraditi za njega, čekamo ga da ga ugostimo na utakmicama. Priča je zaista bolna i želimo je podijeliti sa novinarima. Želimo kazati šta se dešava u Izraelu od 7. oktobra. Ima mnogo čudnih priča i ovo je jedna od njih. Ne mogu podnijeti ovo što se dešava, nadam se da će se vratiti svojim kućama što prije, to je naša misija", dodao je.

Utakmica između Izraela i Švicarske se igra večeras u Mađarskoj sa početkom u 20:45 sati.