Odluka čelnika
27

Izraelski klub Beitar promijenio ime u čast Donalda Trumpa

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Beitar, najveći nogometni klub iz Jerusalema, uoči današnjeg otvorenja Američke ambasade u tom gradu promijenio je ime u čast predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa.
Klub će se tako ubuduće u izraelskom prvenstvu takmičiti kao Beitar Trump Jerusalem.

U Beitaru su se odlučili na ovaj potez jer je američki predsjednik u decembru prošle godine protivno većini ostatka svijeta priznao Jerusalem kao glavni izraelski grad.



"Čak 70 godina Jerusalem čeka međunarodno priznanje, dok predsjednik Donald Trump vrlo hrabrim potezom nije priznao Jerusalem kao izraelsku prijestolnicu. Predsjednik Trump pokazao je hrabrost i istinsku ljubav prema izraelskom narodu i našem glavnom gradu pa ovih dana i druge države slijede njegov trag i daju Jerusalemu zasluženi status. Nogometni klub Beitar Jerusalem, jedan od najvećih simbola grada, sretan je što predsjedniku može iskazati ovu čast zbog njegove ljubavi i podrške. Predsjednik kluba i vlasnik Eli Tabib, kao i izvršni direktor Eli Ohana odlučili su dodati uz ime kluba prezime američkog predsjednika koji je ispisao historiju te ćemo se odsad zvati Beitar Trump Jerusalem", stoji u službenom saopćenju kluba.