Pred meč s Rumunijom
75

Izraelci ugostili djecu za koju tvrde da su evakuisani iz ratne zone: Naše malo ih čini sretnim

E. K.
Eli Dasa sa djecom za koju tvrde da su evakuisani iz ratne zone (Foto: Twitter)
Eli Dasa sa djecom za koju tvrde da su evakuisani iz ratne zone (Foto: Twitter)
Prije odlučujuće utakmice za plasman na Euro protiv Rumunije, nogometaši reprezentacije Izraela su ugostili djecu za koju izraelski mediji tvrde da su evakuisani iz ratne zone.

Djeca su došla u Mađarsku gdje će Izrael ugostiti Rumuniju te se fotografisali sa reprezentativcima Izraela koje sutra očekuje važan meč u kvalifikacijama za Euro 2024. godine.

"Ovo je privilegija, ovo nam zaista godi i pokreće nas. Cijenimo sve što se dešava ovdje i privilegija je da možemo usrećiti naše ljude i pomoći im. Mislim da svaki nogometaš mora biti zahvalan na svemu što ima, ja sam sretan što vidim djecu nasmijanu kako se zabavljaju", rekao je Eran Zahavi dok je Eli Dasa dodao:

"Zabavno je dati djeci dodatnu dozu energije. Da učinimo Izraelce sretnim i ponosnim, moramo igrati nogomet. Kada ste vani, ne iskusite ovakve stvari kao kada ste u Izraleu. Važno je dovedemo ovu djecu pred strane novinare, a posebno pred ljude iz UEFA-e koji ne rade kako treba", dodao je kapiten Izraelaca.

Izraelski reprezentativci su se fotografisali sa djecom, potpisivali im se na lopte i majice te igrali nogomet i stoni tenis sa njima, a također se nadmetali i u trčanju.

"Činjenica je da naše malo čini njih veoma sretnim. Gledao sam ih kako plaču tokom intoniranja nacionalne himne, ali sada smo ih dočekali ovdje što nas čini radosnim", rekao je legendarni Yossi Benayoun koji sada obavlja ulogu tim menadžera reprezentacije te dodao:

"Prošli smo kroz ono što nijedna država nije. To je užasno i bolno. Pored svega toga moramo se baviti sa nogometom, ali postoje stvari koje su iznad toga. Želimo usrećiti djecu, a ako se plasiramo na Euro, oni će vidjeti našu zastavu i da nas ne mogu pobijediti".

Utakmica Izrael - Rumunija se igra u subotu u Mađarskoj sa početkom u 20:45 sati. Izrael trenutno ima 12 bodova i nalazi se na trećem mjestu u grupi dok je Rumunija drugoplasirana sa četiri boda više.