Press konferencija
0

VIDEO / Iz FK Sarajeva traže sankcije za sudije

Sarajevo-x.com
Hajrudin Šuman (Foto: Arhiv)
Hajrudin Šuman (Foto: Arhiv)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana press konferencija povodom posljednjih događaja u Mostaru, na utakmici Zrinjski - Sarajevo.

Naime, tim sa Koševa direktno je oštećen sudijskim odlukama. Da napomenemo "plemići" su gol postigli iz ofsajda, a u bordo taboro posebno imaju zamjerke na suđenje pomoćnika Elvira Grabusa iz Travnika. Nakon što su prisutnima predočene sporne situacije na TV-u, riječ je uzeo prvi čovjek bordo tima, Hajrudin Šuman.

"Odmah na početku da napomenem da Komisija za sudije i suđenje u sastavu: Sead Kulović, Duško Vujičić i Spomenko Mandić delegira djelioce pravde na terenima Premijer lige BiH. Oni kroje sudijske trojke. Ovo što se desilo u Mostaru vidjela je cijela BiH", rekao je Šuman. "Posebno bih podvukao da smo ogorčeni suđenjem pomoćnika Elvira Grabusa iz Travnika. Nekoliko puta je signalizirao nedozvoljene pozicije kojih nije bilo, čim je direktno utjecao na igru Sarajeva. Pa čak i kada je Žuržinov ispred njegovih očiju laktom udario našeg igrača, nije ništa signalizirao. Drugi asistent Tihomir Sučić priznao je gol iz ofsajda, a za sve su nagrađeni prolaznom ocjenom od Bekira Ferizovića, kontrolora suđenja koji dolazi iz istog grada kao i Grabus".

Na pitanje šta će konkretno čelni ljudi bordo kluba uraditi odgovorio je: "Tražićemo od Takmičarske komisije NSBiH da sankcioniše odgovorne, a ako to ne uradi zahtijevaćemo od Saveza da smijeni komisiju. Treba u medijima objaviti sliku sudija koji kriminalnim suđenjem potkradaju sve klubove u Ligi. Pomenuti Grabus je magistar sporta, treba javnost znati kako izgleda, pa neka se on sutra crveni pred svojom djecom i komšijama. Mi idemo do kraja i siguran sam da ćemo ustrajati u svojim namjerama. Sarajevo je klub sa imenom i prezimenom i nećemo dozvoliti da se pojedinci igraju sa nama".