Nogomet
85

Iz Dublina u Sarajevo doputovali samo članovi stručnog štaba i Tino Sušić

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nakon sinoćnjeg poraza od Irske i ispadanja iz baraža za Euro 2016., reprezentativci BiH su se iz Dublina većinom uputili na druge destinacije tako da je danas sa čelnicima NS BiH u Sarajevo čarter letom sletjeli pomoćni treneri Dragan Perić i Stephane Gilli, te reprezentativac Tino Sven Sušić.

Uz Perića i ostale članove stručnog štaba te delegacije Nogometnog saveza BiH niko drugi se avionom iz Dublina nije vratio u BiH.

Od igrača jedino je Tino Sven Sušić doputovao istim avionom, ali on nije bio raspoložen za davanje bilo kakvih izjava.

Ostali bh. reprezentativci iz irske prijestolnice otputovali svako na svoju destinaciju, kako bi se vratili klupskim obavezama. Ni selektor Mehmed Baždarević nije bio u avionu iz Dublina za Sarajevo. Meša je otputovao direktno u Francusku, te će sa porodicom doći uskoro u Sarajevo.

Dragan Perić, pomoćni trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH po povratku u Sarajevo naglasio je kako se za ispunjenje cilja, a to je bio plasman na Euro 2016., moralo dati mnogo više.

Izjavu Dragana Perića pogledajte u videoprilogu.

Fudbalska reprezentacija BiH nije se uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo koje će se od 10. juna do 10. jula 2016. godine održati u Francuskoj nakon što je u baražu poražena od Irske ukupnim rezultatom 3:1.