Trener Željezničara
71

Ivković uoči Slobode: Ovo je meč u kojem se produžuje ugovor ili dobija ispisnica

N. K.
Tomislav Ivković (Foto: D. S./Klix.ba)
Tomislav Ivković (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara sutra u okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH gostuju Slobodi u Tuzli, a tim povodom danas su se medijima obratili trener Tomislav Ivković i kapiten Aleksandar Kosorić.

"Momci su dobro trenirali ove sedmice. Pripremamo se za tešku i zahtjevnu utakmicu, pogotovo poznavajući stanje na stadionu Tušanj. Bit će više borbe nego nogometa i moramo se za to pripremiti. Nisam bio zadovoljan odbranom u posljednjoj utakmici, imali smo probleme i sutra to mora biti na najvišem mogućem nivou. To će biti utakmica karaktera i dobit ćemo odgovor na kome Željezničar može praviti šampionsku ekipu u budućnosti. Igrači nakon ovakve utakmice ili produžavaju ugovore ili dobijaju ispisnice. Sloboda je specifična ekipa, vrlo su čudni i neugodni", rekao je Ivković.

Trener Plavih se potom osvrnuo i na igrače koji neće igrati.

"Slobodi ne igraju dva standardna igrača, a nama nedostaje samo Mekić, koji je i najviše dao dosad u ovom prvenstvu. Zato i govorim igrači koji će ga zamijeniti moraju pokazati zbog čega su u Želji. To im je prilika za pokažu karakter i sve druge osobine", poručio je.

Aleksandar Kosorić (Foto: D. S./Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: D. S./Klix.ba)

I Kosorić je podvukao da Želju očekuje teška utakmica.

"Bit će teški uvjeti za igru i bit će potrebna maksimalna koncentracija. Očekuje nas rovovska borba. Prvenstvena pauza nam dolazi u pravo vrijeme. Ekipa je dosta umorna psihički i fizički", rekao je Kosorić.

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Željezničara igra se sutra od 15:00 sati.