Trener Željezničara
64

Ivković: Neka svaki moj tim bude u ovakvoj krizi kao Željo, mi igramo i stvaramo šanse

D. P.
Ivković i Bekrić su najavili duel protiv Leotara (Foto: D. S./Klix.ba)
Ivković i Bekrić su najavili duel protiv Leotara (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Tomislav Ivković i iskusni nogometaš Samir Bekrić najavili su na konferenciji za medije sutrašnji duel protiv Leotara koji se igra u 11. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon poraza u gradskom derbiju od Sarajeva, Željezničar na svom terenu dočekuje Leotar pod imperativom pobjede. Ivković tvrdi da je utakmica jednako važna kao i svaka ostala.

"Važna utakmica jer je prva sljedeća. Dolazi nam protivnik koji je posljednje dvije utakmice slavio i vidim po izjavama da dolaze da pobijede i da smo u krizi. Ja bih volio da svaki put bude moj tim u ovakvoj krizi, jer ovo nije kriza igre, već rezultata. Mi igramo i stvaramo šanse, međutim fali nam ta realizacija koju nismo uspjeli postići. No, igrači daju maksimum i treniraju i nikada nisam imao prigovora. Imamo karakter i kvalitet da dobijemo ovaj meč", rekao je Ivković.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Hrvatski stručnjak je potvrdio da razmišlja o promjeni formacije.

"Nisam još promijenio, imam neke zamisli, ali neću to otkrivati. Leotar cijenim, kao i svaku drugu ekipu. Ipak, najviše razmišljamo o sebi i obavili smo par razgovora. Bili smo vrlo tužni nakon poraza, ali jučer je bilo bolje i isključivo vodimo brigu o nama. Svaku ekipu respektiramo maksimalno", ističe trener Plavih.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Najduže obraćanje bilo je vezano za juniore. Ivković je odgovorio na pitanje zbog čega Mate Crnčević igra ispred Omara Beće.

"Jedino da prebacim cijeli juniorski tim u prvi tim. Volio bih čuti koji bi juniori koji zaslužuju. Igraju Beća, Malić, Vrhovac, Subašić jer su mladi i imaju kvalitet. Šta nam znači staviti juniora koji nema kvalitet. Ne možemo gubiti vrijeme na igrače koji nemaju kvalitet. Rekli smo da treba razviti igrače koji imaju kvalitet i onda napraviti selekciju i ići dalje. Uz mogućnosti i zdravo poslovanje kluba. Ukoliko nema zdravo poslovanje i finansije, klub ne može biti na nivou. Drago mi je da pitate za Beću, jer ga nije bilo na karti. On i Crnčević nisu isti igrači i mogu igrati zajedno. On je igrao sve utakmice do sada, jedan od najtalentovanijih. Nešto smo tu i napravili, a od njega ovisi gdje će doći", zaključio je hrvatski stručnjak.

Najiskusniji u taboru Plavih Samir Bekrić govorio je kako je ekipa odradila nekoliko sastanaka nakon Sarajeva.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Što se tiče utakmice, svi znamo u kakvoj smo situaciji i igračima treba podrška. Uz nju mogu biti mnogo bolji. Dobro se radi na treninzima i žao mi je posljednjeg derbija jer nismo iskoristili šanse, da jesmo, utakmica bi išla u drugom pravcu. Sutra moramo dati maksimum i doći do tri boda i ja vjerujem u pobjedu", poručio je Bekrić i osvrnuo se na svlačionicu:

"Dobro se osjećam. Što se tiče atmosfere u svlačionici, ona je dobra. Poslije derbija, psihički smo malo pali jer smo imali u tom prvom poluvremenu situacije da završimo utakmicu. Drugi dan smo sjeli i popričali. Ja, kao najstariji, sam rekao da se moramo dići i zaboraviti tu utakmicu kako bi bili bolji i ispravili greške. Svi su svjesni toga, dobro su trenirali i nadam se da ćemo uz sreću i podršku navijača doći do pobjede".

Željezničar će ekipu Leotara dočekati sutra u duelu koji se igra na stadionu Grbavica s početkom u 17 sati.