U sjajnom je nizu
77

Ivaylo Petev ne prestaje da blista, sinoć je osvojio novi trofej u Bugarskoj

S. G.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev osvojio je novi trofej u svojoj trenerskoj karijeri nakon što je sinoć u finalu Kupa Bugarske njegov Ludogorets savladao CSKA Sofiju 1948 rezultatom 3:1.

Ovo je bio ukupno peti trofej za njega kao trenera, a prije je sa timom iz Razgrada osvojio i dvije šampionske titule, kao i dva naslova pobjednika Superkupa Bugarske.

Sinoć je Ludogorets u finalu sa dva pogotka Caio Vidala i jednim Tissere stigao do trofeja u Kupu, a na dobrom su putu da dođu i do duple krune.

U bugarskom šampionatu imaju bod više u odnosu na CSKA, tri kola uoči kraja prvenstva i imaju dobru šansu da objedine oba trofeja.

Ivaylo Petev se na klupu Ludogoretsa vratio početkom marta. Od toga je Ludogorets vodio na 14 utakmica u kojima je zabilježio nevjerovatnih 12 pobjeda uz samo dva remija.

Bugarski stručnjak je selekciju Bosne i Hercegovine preuzeo početkom 2021. godine, da bi se sa NSFBiH rastao na kraju naredne, 2022. godine. Iza njega je jedan neuspješan ciklus u kvalifikacijama za SP.