Nogomet
61

Ivan Tatomirović uoči derbija: Muškom igrom i bez kalkulacija do polufinala Kupa BiH

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović
Ivan Tatomirović
Novi gradski derbi između Sarajeva i Željezničara bit će odigran u srijedu na Koševu, a riječ je o uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Nakon remija na Grbavici rezultatom 1:!, Sarajevo je u prednosti, a defanzivac Bordo ekipe Ivan Tatomirović poziva na maksimalnu ozbiljnost, kako bi se završio posao i osigurao plasman u polufinale.

Sarajevo je zabilježilo loš start u proljetnom dijelu BHT Premijer lige BiH porazom od Čelika u Zenici i remijem s Olimpicom na Koševu, ali su potom uslijedile pobjede protiv Mladosti i Veleža, što je sjajna uvertira za revanš sa Željezničarom u Kupu BiH.

"Situacija je mogla biti puno bolja, posebno kada je riječ o utakmici protiv Olimpica, gdje smo definitivno zaslužili tri boda. No, šta je tu je. Sada smo izjednačeni s tri ekipe u vrhu tabele i predstoji nam velika borba do konačnog cilja", izjavio je Tatomirović za portal Klix.ba.

On očekuje da će se njegov tim nakon utakmice na Koševu plasirati u polufinale Kupa BiH.

"Slijedi nam revanš sa Željezničarom i sve su misli usmjerene na tu utakmicu. Dodatan motiv nam nije potreban, to je derbi i znamo šta on nosi. Imamo pozitivan rezultat s Grbavice, ali se ne smijemo na to oslanjati. Moramo otvoriti susret i zaigrati kao u drugom poluvremenu na Grbavici i od prvog sudijskog zvižduka pokazati šta želimo. Ne očekujem puno kalkulacija, nego mušku igru sa obje strane. Neki će reći da Željezničar nije u formi, ali to ne smije da nas zavara. Oni će dati sve od sebe protiv nas, ali bezuslovno vjerujem da mi idemo u narednu rundu takmičenja. Svi smo spremni za utakmicu", rekao je Tatomirović, koji je zadovoljan svojom formom ove sezone, ali, kako je rekao, mjesta za napredak još uvijek ima.

Vječiti rivali Sarajevo i Željezničar će odmjeriti snage i odlučiti putnika u polufinale Kupa BiH u utakmici koja se igra u srijedu s početkom u 19 sati.