Nogomet
60

Ivan Tatomirović: Konačno smo posložili kockice, očekujem pobjedu nad Veležom

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović
Ivan Tatomirović
Sarajevo je u 23. kolu BHT Premijer lige BiH domaćin ekipi Veleža. Bordo tim je upisao prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone nakon poraza i remija tako što je savladao Mladost iz Velike Obarske rezultatom 2:0, a sada ima priliku zabilježiti i prvu pobjedu na domaćem terenu. Defanzivac Sarajeva Ivan Tatomirović vjeruje u osvajanje punog plijena u susretu s Mostarcima.

Tatomirović je na početku razgovora za portal Klix.ba prokomentarisao pobjedu Sarajeva nad ekipom Mladosti.

"Bila je to ne tako sjajna igra s naše strane, ali smo ipak osvojili veoma važna tri boda, posebno jer se radi i o prvoj pobjedi otkako je na klupi Robert Jarni. Odlika jakih ekipa je da pobjeđuju i kada ne igraju dobro. MIslim da smo golove protiv Mladosti postigli tačno na vrijeme", izjavio je Tatomirović.

O narednom protivniku, ekipi Veleža, govorio je s puno respekta, ali je rekao da očekuje pobjedu svog tima.

"Rođeni su jako dobro posložena ekipa. Protiv nas neće nastupiti nekoliko njihovih igrača, ali ne trebamo gledati na to. Sarajevo je jak kolektiv i tu je naša snaga. Kada mi pružamo maksimum, niko se drugi ne pita za ishod meča osim nas. Očekujem našu pobjedu u nedjelju, jer imamo kvalitet da pobjedimo bilo koju ekipu, Sve kockice nakon pobjede u Bijeljini su napokon posložene, a tri boda protiv Veleža su prioritet", rekao je Tatomirović.

Sarajevo ove sezone ponovo juriša na titulu, a Tatomirović smatra da je osvajanje prvog mjesta realan cilj.

"Mogućnost da osvojimo titulu je i više nego realna. Koncentrisani smo samo na svoje igre, o konkuretnima ne razmišljamo. Tvrdim da imamo najbolju ekipu u ligi i to ćemo dokazati. Svi u klubu vjeruju u nas igrače, vjeruju da smo najbolji, a samim tim što nosimo grb na dresu, to nam ne dozvoljava da sumnjamo u sebe", jasan je bio Tatomirović.

On zbog žutih kartona neće moći igrati protiv Veleža, pa će saigrače bodriti s tribina.

"Nažalost, suspendovan sam i neću moći igrati, ali se to uopće neće osjetiti na terenu. Saigrači dobro rade na treninzima, što je za svaku pohvalu. Uvjeren sam da neće biti problema", završio je Tatomirović.

Utakmica između Sarajeva i Veleža se igra u nedjelju s početkom u 15:30 sati.