Nogomet
4

Ivan Sesar: Radnik respektujemo, ali se mi pitamo ko će u finale Kupa BiH

Piše: D. B.
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Široki Brijeg će u srijedu na Pecari igrati uzvratnu utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Radnika, koji u Hercegovinu dolazi s prednošču od jednog gola. Prvotimac Širokobriježana Ivan Sesar smatra da će njegov tim nadoknaditi zaostatak te se plasirati u finale.

Široki Brijeg je poražen 0:1 u Bijeljini, ali se ekipa brzo oporavila i nanijela težak poraz Slobodi u Tuzli pobijedivši 3:0. Ta pobjeda je motiv za preokret protiv Radnika i plasman u finale.

"Minimalni poraz u Bijeljini nam nije dobro legao, pripremali smo se za pozitivniji rezultat, a to je da ne izgubimo. Imali smo nekoliko pehova, morali smo mijenjati dvojicu igrača u prvom poluvremenu, a kompletna ekipa je podbacila. Radnik je odigrao jako dobru, čvrstu utakmicu te je zasluženo slavio. Ipak, u revanšu će na Pecari biti drugačije, vjerujemo u sebe, posebno nakon pobjede nad Slobodom, koja je pala bez ispaljenog metka. Deklasirali smo ih sa 3:0, a taj trijumf nam je dao krila za srijedu. Maksimalno se pripremamo da revanš s Radnikom, čvrsto vjerujemo u plasman u finale", izjavio je Sesar za portal Klix.ba.

Širokobriježani izuzetno respektuju protivnika, ali očekuju pobjedu.

"Radnik nema neke pojedince, dobra su ekipa s dobrim trenerom Slavkom Petrovićem, koji zna svoj posao. Napravio je dobar tim s čvrstim blokom i odgovorom igrom, tako su nas dobili u prvoj utakmici. Respektujemo ih, ali se u srijedu mi pitamo ko će ići u finale Kupa BiH. Vjerujemo da ćemo mi slaviti", rekao je prvotimac Širokog Brijega.

Ukoliko ne uspiju izboriti finale, to će biti veliki neuspjeh za nogometaše tima s Pecare.

"Ako ne uđemo u finale Kupa BiH, to bi sigurno bio neuspjeh. Svi očekujemo prolaz dalje, koncentrisani smo i motivisani. Vjerujemo u finale, bilo bi razočarenje ako bude suprotno", kazao je Sesar.

Trener Slaven Musa ne može računati na dvojicu igrača, dok su ostali u kombinaciji za utakmicu.

"Osim Bralića, koji mora na operaciju ramena te Ćorluke koji ima povrijeđen nos, svisu spremni za utakmicu", dodao je naš sagovornik.

Nakon epizoda u Turskoj i Slovačkoj, Sesar se vratio u BiH te ponovo hvata dobru formu.

"Došao sam fizički u dobro stanje, pružam bolje igre. U posljednjih nekoliko utkamica sam odigrao dobro, zadovoljan sam, ali očekujem bolje. Finale Kupa BiH bi mi bilo dodatni motiv", završio je Sesar.

Utakmica Široki Brijeg - Radnik Bijeljina se igra u srijedu s početkom u 17:30 sati.