35.000 čempresa
1

Italijanski dizajner predstavio nevjerovatan plan za stadion San Siro koji će biti srušen

D. P.
Plan izgleda stadiona San Siro (Foto: Angelo Renna)
Plan izgleda stadiona San Siro (Foto: Angelo Renna)
Kultni stadion u Milanu San Siro odlazi u prošlost, a slavni italijanski arhitekt Angelo Renna planira dizajnirati neobičan objekt.
Nogometni velikani Milan i Inter predstavili su plan kojim će do 2027. godine dobiti jedan od najmodernijih stadiona na svijetu.

Stadion La Cattedrale će biti novi simbol nogometa u Italiji. Milan i Inter zajedno kreću u veliki projekt izgradnje stadiona koji će već od 2027. godine donositi klubovima po 80 miliona eura zarade na godišnjem nivou.

Međutim, kultni stadion San Siro odlazi u historiju i u planu je da bude srušen. Još uvijek nije poznato šta će se nalaziti na mjestu čuvenog stadiona, ali je svoje planove predstavio arhitekt Angelo Renna.

Poznati Italijan predstavio je plan koji predviđa sadnju 35.000 čempresa na mjestu stadiona, koji će predstavljati spomenik za one koji su preminuli od koronavirusa na tim prostorima.

Stubovi bi ostali i pored 35.000 čempresa
Stubovi bi ostali i pored 35.000 čempresa

"Glavna ideja je spasiti dijelove stadiona od rušenja i pretvoriti cijelu strukturu u mjesto komemoracije svim žrtvama koronavirusa", rekao je Renna za dizajnerski magazin Dezeen.

Dodao je i da je u planu da naprave mjesto na koje će porodica i prijatelji stradalih doći kako bi se povezali sa svojim najmilijima i odali im počast.