Nogomet
56

Ircima malo 600 ulaznica za Bilino Polje: Ovo je prva prepreka u baražu

Klix.ba
Prema pisanju Irish Examinera, prva prepreka Irskoj u baražu za Evropsko prvenstvo sa BiH je činjenica da su njeni navijači dobili samo 600 ulaznica za stadion Bilino Polje u Zenici, gdje će 13. novembra biti odigrana prva utakmica.
Foto: EPA
Foto: EPA

Irci su razočarani što su dobili samo 600 ulaznica za utakmicu u Zenici, što je i pravilo UEFA-e koje glasi da gostujućim navijačima pripada 5 posto kapaciteta stadiona, a poznato je da Bilino Polje prima 12.000 gledatelja.

Nakon jučerašnjeg žrijeba predstavnici Nogometnog saveza Republike Irske su razgovarali s predstavnicima NSBiH u sjedištu UEFA-e u Nyonu te su zatražili da njihovim navijačima bude ustupljeno 1.200 ulaznica, dvostruko više nego što dozvoljavaju propisi UEFA-e. Međutim, Irci se ne nadaju mnogo da će im biti udovoljeno, jer NSBiH mora poštovati pravila, tako da će za navijače reprezentacije biti osigurano 600, najviše 700 ulaznica za utakmicu koja se igra na Bilinom Polju u Zenici 13. novembra od 20:45 sati.

Foto: EPA
Foto: EPA

Ircima je jasno da ni na terenu neće biti nimalo lako.

"BiH želi svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo nakon plasmana na prošlogodišnje historijsko Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Treba uzeti u obzir i da je BiH najbolje rangirana reprezentacija u baražu", piše Irish Examiner.

Ipak, goste ohrabruje činjenica da selektor Mehmed Baždarević neće moći računati na suspendovanog Muhameda Bešića.

"BiH će u Zenici igrati bez jednog od najimpresivnijih igrača Evertonovog Moa Bešića. Ipak, napadač Rome Edin Džeko će se vjerovatno oporaviti od povrede koljena zbog koje je propustio finiš kvalifikacija", objavio je pomenuti portal.