Nogomet
0

Interova noćna mora: Kako zabiti gol?

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AP)
Rafael Benitez (Foto: AP)
Vrlo brzo je španski strateg Rafael Benitez postao meta kritika talijanske javnosti, ali i navijača Intera. Na trećini sezone se počelo raspravljati treba li Benitez i dalje ostati trener aktuelnih prvaka Italije i Evrope.

Prvak Italije i Europe je trenutno tek peta ekipa na tabeli Serije A. Zaostaju za vodećim Milanom šest bodova, dok im drugi Lazio bježi pet bodova. Izgubili su nedavno veliki gradski derbi protiv Milana (1-0), a niti u drugom velikom okršaju ove sezone nisu izašli kao pobjednici, igrali su s Juventusom na San Siru 0-0.

Benitez se pravda da su trenutni veliki problemi povrijeđeni igrači koje ima (Julio Cesar, Samuel, Maicon...), no brojke pokazuju da je jedina prava noćna mora kluba - kako postići gol?

U dvanaest utakmica je Inter postigao samo 13 pogodaka. Šest je klubova u Serije A dosad postiglo više od cijenjenog Interovog napada ili veznog reda, dok su dvije ekipe, baš kao i Inter, tresle mreže suparnika trinaest puta. Taj prosjek od jednog pogotka po utakmici je žestoki pad u odnosu na zadnje sezone. Čak je i oprezni i tvrdi Mourinhov Inter zabijao mnogo više nego ovaj Benitezov.

Ima još vremena da popravi takvu statistiku, ali pomalo se sa sjetom već navijači Intera sjećaju kako su nekada njihovi miljenici češće davali golove:

2006/07 sezona na kraju (razlika pogodaka 80-34, 2,11 po utakmici)

2007/08 (razlika pogodaka 69-26, 1,81 po utakmici)

2008/09 (razlika pogodaka 70-32, 1,84 po utakmici)

2009/10 (razlika pogodaka 75-34, 1,97 po utakmici)

 

Trenutno, dakle, Inter jedva daje jedan gol po utakmici, a ko zna što bi bilo da nemaju donekle nadahnutog Samuela Eto'a koji je postigao osam od 13 Interovih pogodaka. Diego Milito ih je još dodao tri, a Muntari i Lucio po jedan. I to su jedina četiri strijelca Benitezove ekipe u prvenstvu.

U Ligi prvaka Interu ide bolje, pa su tako postigli 11 pogodaka u četiri utakmice, što je sasvim blizu tri gola po susretu. Tottenhamu i Werderu su zabili četiri za 90 minuta na San Siru.

No, njihovim navijačima je Serija A ipak jedino mjerilo, a tamo Benitez pada ispit po ispit. U zadnje tri utakmice Inter ima poraz i dva remija, a osim poraza Milana, nisu uspjeli pobijediti niti Bresciju (1-1), niti Lecce (1-1).

Vlasnik i predsjednik Intera Massimo Moratti zasad "drži leđa" Benitezu, ali je jedino pitanje dokad...